Filmul care a deschis Berlinala, „The Grandmaster”, de Wong Kar Wai, pe ecranele româneşti, în iulie

Lungmetrajul "The Grandmaster", de Wong Kar Wai, care a fost proiectat, joi, în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (7 - 17 februarie), va avea premiera pe marile ecrane româneşti în iulie, informează Independenţa Film.

RomaniaTV.net
08 feb. 2013, 16:51
Filmul care a deschis Berlinala, „The Grandmaster”, de Wong Kar Wai, pe ecranele româneşti, în iulie

„The Grandmaster” este o dramă despre arte marţiale, de dimensiuni epice, după cum a fost descris în catalogul Berlinalei.

O producţie 2013, filmul spune povestea lui Ip Man, mare maestru de arte marţiale, un bărbat care a trăit în China între 1893 şi 1972, sub numele de Yip Kai-man, şi a fost antrenorul celebrului actor Bruce Lee.

Wong Kar Wai s-a născut în Shanghai şi a crescut în Hong Kong. A debutat în 1988, cu „As Tears Go By”. Filmul său „Days of Being Wild” a fost inclus în Berlinale Forum în 1991 şi a fost urmat de „Chungking Express”, în 1994, titlul care i-a adus regizorului celebritatea internaţională.

Şi-a demonstrat din nou talentul la Berlinală cu „Fallen Angels” (Forum, 1996). În 1997, el a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes, pentru „Happy Together”. A devenit un favorit al cinefililor pentru una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste spuse pe peliculă, „In the Mood for Love” (2000), care a primit premiul César în 2001. După „2046”, Wong Kar Wai a realizat, în 2007, primul său film în Statele Unite ale Americii, cu staruri de la Hollywood, „My Blueberry Nights”, cu Jude Law, Natalie Portman şi Norah Jones.