Fiica senatoarei Cristiana Anghel a fost angajată în Ministerul Educaţiei

Oana Anghel, fiica senatoarei PC, a obţinut un post de expert în Ministerul Educaţiei, fiind angajată ca personal contractual. Cristiana Anghel a negat, la România TV, că s-ar fi folosit de influenţa sa la nivel politic pentru a determina angajarea fiicei sale şi a anunţat că-l va da în judecată pe jurnalistul Robert Turcescu ce a acuzat-o de acest lucru.

10 apr. 2013, 12:35
Fiica senatoarei Cristiana Anghel a fost angajată în Ministerul Educaţiei

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Educaţiei citate de evz.ro, fiica senatoarei PC deţine o funcţie dobândită prin concurs în toamna anului 2012, nu este o funcţie de conducere, iar salariul ar fi cuprins între 1.200 şi 1.400 de lei.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, jurnalistul Robert Turcescu s-a arătat nedumerit cum o tânără profesoară a ajuns să lucreze la nivelul unui minister. „Semnele de întrebare au apărut că dintr-o profesoară debutantă în 2011, Oana Anghel a ajuns la jumătatea anului 2012 angajata Ministerului Educaţiei”, a declarat Turcescu precizând că tânăra lucrează la direcţia Afaceri Europene pe post de expert.

„Declaraţia de avere nu există pe site-ul Ministerului Educaţiei. Am crezut iniţial că este o omisiune, dar apoi am aflat că nici nu va apărea”, a spus Turcescu precizând că este datoria Ministerului să ofere clarificările necesare în acest caz.

„Domnul Turcescu va avea ocazia să ceară aceste lămuriri chiar în instanţă pentru că mâine îl voi acţiona în judecată”, a replicat Cristiana Anghel. Ea susţine că este victima unei campanii de presă ce are ca ţintă ultimă partidul din care face parte. „Pentru faptul că este linşat domnul Dan Voiculescu, sunt şi eu linşată, dar nu linşaţi şi copilul meu”, a spus Anghel.

Ea a spus că fiica sa a ocupat postul legal, în urma unui concurs, ca o persoană privată. „Dacă s-ar fi constatat că, după ce am ajuns senator, am făcut intervenţii să-mi angajez copilul, atunci ar fi avut drept să spună cineva ceva (…) Nu are nici cea mai mică treabă cu mine, nu am mers de braţ cu ea în campania electorală. Cine se leagă de fata mea, face un mare abuz. Toţi parlamentarii au copii. Ce să facem, să-i omorâm pe toţi acum?”, a spus Anghel la România TV.

Totodată, senatoarea arătat că studiile fiicei sale îi dau dreptul să aspire, dacă doreşte, şi la un post precum cel deţinut actualmente. „Copilul meu a fost olimpic din clasa a VI-a până în clasa a XII-a. Olimpic, master de un an la Academia Militară şi trei cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Român. Nu bea, nu fumează, nu a făcut rău la nimeni”, a conchis Cristiana Anghel.

Senatoarea Cristiana Anghel a dobândit notorietate după ce a fost mai bine de două luni în greva foamei pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate luate pentru bugetari, şi anume reducerea salarială cu 25%.