Fidel Castro, supărat pe presa internaţională. Dă asigurări că nu e pe patul de moarte FOTO

Liderul istoric cubanez Fidel Castro a condamnat în termeni vehemenţi zvonurile apărute în presa occidentală conform cărora ar fi pe patul de moarte, informează BBC News online.

RomaniaTV.net
22 oct. 2012, 14:36
Fidel Castro, supărat pe presa internaţională. Dă asigurări că nu e pe patul de moarte FOTO

Castro, în vârstă de 86 de ani, a denunţat „minciunile” presei internaţionale, publicând în presa de la Havana fotografii ale sale realizate recent.

Liderul istoric cubanez a dat asigurări că starea sa de sănătate este bună şi că nu îşi aminteşte când a avut ultima durere de cap.

„Deşi multă lume este acaparată de structurile de presă, dintre care aproape toate sunt sub controlul celor privilegiaţi şi bogaţilor care publică astfel de tâmpenii, oamenii au din ce în ce mai puţină încredere”, a declarat Castro într-un articol.

Castro precizează că s-a dedicat studiului şi scrisului. „Am decis să mă retrag din viaţa publică pentru că în mod sigur nu este rolul meu să ocup paginile ziarelor”, a spus Castro.

„Nici măcar nu îmi amintesc ce este o durere de cap. Pentru a demonstra cât sunt de mincinoşi, ofer aceste fotografii pentru articol”, a încheiat Castro.

Mai mult, un politician din Venezuala a declarat că a avut o întâlnire de 5 ore cu Fidel Castro şi că acesta părea în formă şi foarte lucid.

Publicaţia americană The Miami Herald relatase vineri că Fidel Castro ar fi suferit un atac cerebral în urma căruia ar avea probleme în a se hrăni, în a vorbi şi a recunoaşte persoanele.

Ultima apariţie publică a lui Fidel Castro a avut loc la sfârşitul lunii martie din acest an, atunci când a avut o scurtă întâlnire cu Papa Benedict al XVI-lea, care a vizitat Cuba.