GENIU la 7 ani. O fetiţă din România are un IQ mai mare decât Hillary Clinton VIDEO

Bianca Ionescu, o fetiţă de doar şapte ani din Bucureşti, uimeşte în fiecare zi pe cei din jur cu inteligenţa ei. Şi-a surprins părinţii încă din primii ani din viaţă când a început să vorbească, să citească, să construiască puzzle-uri şi să recite poezii. La şase ani a fost recunoscută de testul WISC cu IQ de 145, mai mare decât IQ-ul fostului secretar de stat al SUA Hillary Clinton, Arnold Schwarzenegger sau Nicole Kidman.

11 apr. 2013, 06:00

Bianca a arătat părinţilor ei încă din primii ani de viaţă că este un copil deosebit. A învăţat să meargă şi să vorbească devreme, iar la un an şi câteva luni, fetiţa recita poezii.

La doi ani copila ştia cine este Gaudi, cum arată Sangrada Familia şi în ce oraş se află, rezolva puzzle-uri de 96 de piese, ştia să numere, recunoştea picturi celebre şi ştia cum se numea soţia lui Salvador Dali. Un an mai târziu cunoştea deja tot alfabetul. La grădiniţă a devenit uşor iubită de toată lumea. Era copilul care făcea rime şi spunea bancuri educatoarelor.

Bianca Ionescu este calificată ca fiind un copil supradotat, lucru certificat în urmă cu un an când i-a fost testat nivelul de inteligenţă. Părinţii au dus-o la Centrul Gifted Education şi în urma testului WISC a reieşit că Bianca are IQ de 145. 

Persoanele cu acest scor sunt considerate genii limită. Omul cu acest IQ-ul este incredibil de inteligent şi creativ. Creativitatea, în acest sens, nu este talentul artistic. Este capacitatea de a rezolva probleme logice folosind metode necunoscute anterior. De exemplu, cineva care creează un nou mod de a rezolva problemele Sudoku este inteligent, nu, cineva care învață cum să le folosească.

Se cunoaşte că Albert Einstein avea un IQ de 160, la fel şi Stephen Hawking, Bill Gates şi Quentin Tarantino. Freud avea un IQ de 156, în timp ce Madonna are un IQ de 140, Hillary Clinton 140, Arnold Schwarzenegger 135 sau Nicole Kidman 132.

 

Acum are 7 ani, este elevă în clasa I şi îi place să meargă la teatru, operă şi să ia lecţii de pian. Iubeşte şcoala şi spune că vrea să devină medic veterinar. Este sociabilă, carismatică şi niciodată nu se plictiseşte să înveţe lucruri noi.

„Sper că Bianca să fie un model pentru mulţi oameni, să-i inspire, să-i facă să descopere şi să aplice valorile bune ale lumii în care trăim. Să fie respectată şi nimeni să nu reuşească să-i taie aripile”, spune Gabriela Ionescu, mama fetiţei cu IQ de 145.