Fetiţa cu palton roşu, acum o tânără de 24 de ani: Mi-a fost ruşine că am jucat în film

Oliwia Dabrowska, 24 de ani, e cunoscută pentru cele câteva secunde jucate, când avea trei ani, în pelicula-eveniment Lista lui Schindler, realizată de Steven Spielberg în 1993. Tânăra povesteşte într-un interviu din The Times că filmul i-a marcat copilăria. 

06 mart. 2013, 08:39

Lungmetrajul Lista lui Schindler, filmat alb-negru, are o singură pată de culoare: personajul interpretat de de Olivia poartă o haină roşie. 

Fetiţa de trei ani a devenit simbolul rezistenţei împotriva nazismului, fiind unul dintre elementele cheie ale filmului lui Spielberg.

Într-un interviu publicat marţi de The Times, ea a spus că a fost terorizată şi ruşinată că a jucat, la 3 ani, în filmul lui Spielberg, premiat cu Oscar. 

Avea 11 ani când a văzut prima dată filmul, deşi îi promisese regizorului că îl va viziona la 18 ani, o decizie pe care acum o regretă. „Mi-a fost ruşine că am jucat în film, şi eram furioasă pe părinţii mei când povesteau despre partea asta a vieţii mele”. 

Scenele din film au marcat-o mulţi ani după vizionare. „A fost oribil. Nu am înţeles prea multe din film, dar am fost sigură că nu mai vreau să îl văd niciodată”. 

Ea a ţinut rolul secret mult timp, dar la liceu, colegii au aflat de pe internet. „Oamenii spuneau: „trebuie să fie atât de important pentru tine, stii atât de multe despre Holocaust”, dar pentru mine era frustrant”.

Acum, Olivia spune că a înţeles demersul lui Spielberg: „Am făcut parte din ceva de care sunt mândră”.