Fenechiu acuză mai mulţi lideri ai PDL că au folosit bani negri în campania electorală VIDEO

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu acuză mai mulţi lideri ai PDL că au folosit bani negri în campania electorală. Printre ei se numără Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Cezar Preda.

21 mart. 2013, 17:05
Fenechiu acuză mai mulţi lideri ai PDL că au folosit bani negri în campania electorală VIDEO

„Nu cred că este o minciună atunci când spui că în politică se folosesc şi bani negri. V-am dat cel puţin 20 de exemple. Dacă dumneavoastră îmi spuneţi că atunci când Gheorghe Flutur la Suceava le dădea, a fost filmat dându-le bani oamenilor, ăia erau trecuţi în bugetul de campanie şi înregistraţi la partid? Sau am văzut-o foarte supărată pe fosta şefă a Camerei Deputaţilor, dar eu nu cred că bicicletele apar undeva într-o contabilitate, că le-ar fi cumpărat. Sau purceii şi sacii de cartofi de la Hunedoara. Şi câte şi mai câte. Dacă suntem ipocriţi ne facem că nu vedem”, a spus joi ministrul Transporturilor Relu Fenechiu.

El a adăugat că „prea puţini” au răspuns în faţa legii pentru aceste fapte.

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat marţi că salută eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase şi că România este „o ţară care greşeşte foarte mult”, întrucât fostul premier a fost condamnat pentru fapte făcute de mulţi politicieni.

A închide un prim-ministru pentru o chestiune pe care mulţi politicieni au făcut-o mi se pare o mare greşeală. Au găsit (n.r. – oamenii politici) diverse forme pentru a-şi finanţa campaniile electorale. Băsescu, cu mâna pe inimă, spune că dumnealui a folosit doar bani albi în campania electorală. Să fim serioşi”, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Întrebat de unde proveneau sumele utilizate în campania electorală, Fenechiu a răspuns: „Din surse negre”.

Năstase a fost condamnat în iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Luni, Adrian Năstase a fost eliberat condiţionat.