Ponta: Fenechiu mi-a confirmat că nu doreşte să continue la Ministerul Transporturilor

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, într-o intervenţie telefonică la România TV, că Relu Fenechiu a fost "unul dintre cei mai eficienţi miniştri", dar că i-a confirmat, imediat după condamnarea din dosarul "Transformatorul", că nu doreşte să mai rămână în fruntea Ministerului Transporturilor şi că până la numirea unui nou ministru el va asigura interimatul.

RomaniaTV.net
12 iul. 2013, 12:42
Ponta: Fenechiu mi-a confirmat că nu doreşte să continue la Ministerul Transporturilor

„Am discutat cu Relu Fenechiu. El mi-a confirmat că nu doreşte să continue la Ministerul Transporturilor. Voi propune preşedintelui să asum eu portofoliul până PNL îmi va face o propunere pentru funcţia de ministru”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

„Nu îmi pare rău că l-am propus ministru. A fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi. Îmi pare rău că pierd un ministru bun. Am vorbit doar cu Relu Fenechiu şi cu Daniel Chiţoiu. PNL îmi va propune un nou ministru la Transporturi. Nu îmi crează o problemă de imagine. Domnul Fenechiu a fost acuzat pentru o faptă comisă în urmă cu cinci ani, când nu îmi trecea prin cap că voi fi prim-ministru. M-am gândit în decembrie că la un moment dat poziţia de ministru îl va defavoriza. A fost unul dintre miniştrii cei mai eficienţi”, a adăugat premierul.

Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”. Fratele ministrului Transporturilor, Lucian Fenechiu, a primit, de asemenea, o condamnare de cinci ani de închisoare. Ministrul Fenechiu a fost de asemenea obligat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să plătească suma de 6 milioane de lei.