Femeia cu barbă şi mustaţă nu se mai ascunde: Şi-a lăsat părul facial să îi crească FOTO

O femeie din Marea Britanie care suferă de sindromul ovarelor polichistice, din cauza căruia în cresc barbă şi mustaţă, nu se mai ascunde de oameni: ea a lăsat părul facial să îi crească, în cadrul unei campanii de caritate.

RomaniaTV.net
11 nov. 2012, 12:33
Femeia cu barbă şi mustaţă nu se mai ascunde: Şi-a lăsat părul facial să îi crească FOTO

Siobhain Fletcher, în vârstă de 36 de ani, a încercat ani de-a rândul să îşi ascundă barba şi mustaţa apărute din cauza sindromului de care suferă, însă acum a decis să îşi lase părul facial să crească pentru campania de caritate britanică Movember.

Campania Movember încurajează bărbaţii să nu se mai bărbierească în luna noiembrie, pentru a atrage atenţia asupra problemelor de sănătate ale sexului dur, mai ales asupra cancerului de prostată şi cancerului testicular.

Siobhain, care se bărbiereşte o dată la două zile, şi-a lăsat şi ea părul să îi crească, iar acum se mândreşte cu o barbă şi o mustaţă.

Dacă eu pot să ies pe stradă cu barbă şi mustaţă, înseamnă că şi bărbaţii cu probleme de sănătate pot să treacă peste ele„, spune femeia. Ea a strâns deja 200 de lire sterline pe pagina sa din campania Movember, oamenii fiind extrem de impresionaţi de gestul ei.

Sindromul ovarelor polichistice este un dezechilibru hormonal care interferează cu ovulaţia normală. Ovarele femeilor care suferă de acest sindrom produc o cantitate excesivă de testosteron, hormonul masculin. Din această cauză, pe ovare se formează o mulţime de chisturi nepericuloase. Unul din simptomele bolii este hirsutismul, adică creşterea excesivă a părului.