Femeia care mănâncă pietre când e tristă VIDEO

Unii oameni mănâncă dulciuri atunci când sunt trişti. O americancă preferă în schimb pietrele. Ea suferă de o boală rară, ce o face să mănânce lucruri necomestibile.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 10:03
Femeia care mănâncă pietre când e tristă VIDEO

De mai bine de 20 de ani, Teresa Widener, o americancă de 45 de ani din Bedford, statul Virginia, îşi depăşeşte frustrările ronţăind pietre. Mamă a doi copii, Teresa le-a declarat jurnaliştilor că preferă pietrele pentru gustul de pământ.

Ea îşi justifică viciul şi prin faptul că suferă de anemie, iar mâncatul pietrelor o ajută cu aportul de fier necesar. Deşi ea se simte bine după asemenea mese, medicii sunt îngrijoraţi pentru că pietrele pot produce sângerări ale organelor interne. Femeia a ajuns la performanţa de la sfărâma şi între dinţi unele pietre, pe care le înghite apoi. Dacă acestea sunt mai mari, le sfărâmă cu ciocanul.

Teresa suferă de sindromul Pica, o boală rară care apare la una din 23 de milioane de persoane. Boala îi determină pe suferinzi să mănânce diferite lucruri necomestibile şi să dezvolte dependenţe ciudate faţă de acestea.