Femeia care a intrat în comă după o operaţie de mărire a sânilor a murit

Femeie de 28 de ani care a intrat în comă după ce a făcut o operaţie de mărire a sânilor a murit, sâmbătă dimineaţă, la spital, după ce a intrat din nou în stop cardio-respirator. Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz şi va efectua o anchetă.

RomaniaTV.net
02 feb. 2013, 06:29
Femeia care a intrat în comă după o operaţie de mărire a sânilor a murit

Femeia, în vârstă de 30 de ani, era internată în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost transferată vineri seară de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Tânăra a fost adusă iniţial în stare critică la Spitalul „Sfântul Spiridon”, după ce a fost operată la clinica privată Omini din oraş, medicii acordându-i şanse minime de supravieţuire.

Potrivit medicilor, în noaptea de vineri spre sâmbătă, femeia a intrat de câteva ori în stop cardio-respirator, iar în pofida intervenţiei medicilor, ea a murit în cursul dimineţii de sâmbătă.

„Medicul legist va fi cel care va spune exact cauza exactă. La noi, i s-a făcut un computer tomograf, dar nu am putut trage o concluzie. Tânăra prezenta un edem cerebral şi a intrat de câteva ori în stop cardio-respirator. Nu a mai putut fi salvată”, a declarat, sâmbătă, medicul Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Cadavrul tinerei va fi dus la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, pentru necropsie.

Tânăra a mers la o clinică privată pentru o corecţie a operaţiei de mărire a sânilor, pe care o făcuse în trecut. După ce a ieşit din intervenţia chirurgicală, ea a început să se simtă rău.

Femeia, mamă a şase copii a ajuns în comă la spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, însă medicii nu au putut să o mai salveze.

Dramele provocate de silicoane par însă să nu le sperie pe românce. Ţara noastră ocupă locul 25 într-un top al locurilor unde se fac cele mai multe operaţii estetice. Doar în anul 2011 s-au făcut aproape 9000 de intervenţii chirurgicale de mărire a sânilor.

Potrivit Mediafax, femeia era însărcinată şi are şase copii, iar medicul care a operat-o susţine că a fost o intervenţie de corectare a implanturilor existente, care a decurs bine.

Femeia, în vârstă de 30 de ani, a fost operată la Clinica Omini din Iaşi şi este la a treia intervenţie de acest gen.

Medicul Lucian Popa, cel care a făcut intervenţia chirurgicală, susţine că operaţia a decurs fără probleme.

A fost o intervenţie de corectare a implanturilor puse. Pacienta a fost supravegheată pe timpul nopţii şi nu a fost semnalată nicio problemă Au survenit complicaţii în această dimineaţă (vineri dimineaţă – n.r.), iar din acest motiv am anunţat ambulanţa„, a declarat medicul Lucian Popa.

El susţine că este posibil ca femeia să nu fi respectat indicaţiile post-operatorii, după intervenţiile anterioare de mărire a sânilor.

Medicul Popa afirmă că imediat după implant se recomandă evitarea sarcinii, lucru care nu a fost respectat de către pacientă.  El a mai spus că primele două intervenţii au decurs fără probleme.