FC Rapid a cerut insolvenţa clubului de fotbal

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 21:44
FC Rapid a cerut insolvenţa clubului de fotbal

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, declara, la 7 noiembrie, că nu intenţionează să demareze procedurile pentru intrarea în insolvenţă şi nici să falimenteze clubul, precizând că soluţia este cedarea grupării giuleştene unei alte persoane.

Lumea nu înţelege, dar noi am deschis procedura de insolvenţă special pentru a salva clubul Rapid. Şi asta vom face. Altă soluţie de salvare nu existã decât demararea acestei proceduri, care ne va ajuta şi să obţinem licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I. Din păcare, întotdeauna în România oamenii căzuţi în genunchi sunt loviţi. Eu sunt acum căzut în genunchi, vreau să salvez clubul şi o voi face, dar nu mai vreau să vorbesc despre fotbal” , a declarat marţi George Copos, agenţiei Mediafax.

Oficialul giuleştean a adăugat că la Rapid s-a procedat de fiecare dată cu transparenţă. El recunoaşte că există restanţe la jucători, dar afirmă că FC Rapid este „la zi” cu plata taxelor şi impozitelor către stat. „Facem tot ce ne stă în puteri să salvăm clubul, asta am făcut mereu. Vrem să demonstrăm că am fost transpareţi. Rapid este la zi cu plăţile la stat, nu avem nici un leu datorie la impozite şi taxe. Din păcate avem restanţe la salariile jucătorilor şi ale celorlalţi angajaţi ai clubului”, a mai afirmat acţionarul rapidist.

Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Vineri, UEFA a anunţat că situaţia echipei Rapid şi a altor grupări europene va fi analizată de a doua cameră a Instanţei de Control Financiar, din cauza datoriilor acumulate. Tot din acest motiv, forul european a blocat premiile pe care trebuie să le acorde clubului din Şoseaua cel Mare, în urma participării în Liga Europa.