Fată sau băiat? Medicii i-au putut confirma unei mame sexul bebeluşului la trei luni DUPĂ naştere

O mamă a rămas uluită după ce medicii i-au spus că nu ştiu dacă copilul pe care l-a născut este băiat sau o fată - și nu ar fi în măsură să spună pentru încă trei luni. Aolani Argyle părea să aibă organele genitale feminine la naştere și doctorii au confirmat iniţial că e fată.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 18:03
Fată sau băiat? Medicii i-au putut confirma unei mame sexul bebeluşului la trei luni DUPĂ naştere

Este ușor de înțeles cum mama, Emma Sohrabian, a spus întregii familii şi prietenilor că a născut o fetiţă și i-a cumpărat acesteia o mulţime de haine roz.

Dar la puţin timp după aceea, spre marea ei uimire, doctorii au spus că nu sunt siguri de sexul copilului și trebuie să efectueze nişte teste pentru a-l putea stabili.

Abia când Aolani avea trei luni au venit în cele din urmă rezultatele – confirmând ea este, de fapt, fată.

„Nu am înțeles despre ce vorbeau. Am fost şocată. Spusesem tuturor că am o fetiță și am înregistrat-o la naștere, atunci când ea avea câteva zile. La ecografia din săptămana 20 am cerut să aflu sexul, asa că ştiam ca urma să am o fată. Cumpărasem totul pentru ea. Totul era roz şi feminin – chiar şi camera ei”, a povestit mama, Emma Sohrabian, în vârstă de 35 de ani, potrivit DailyMail.

Medicii i-au explicat apoi mamei că Aolani are o boală genetică rară numită hiperplazie congenitală suprarenală. Boala afectează doar una din 15.000 de nașteri și nu există în prezent nici un remediu cunoscut.

Hiperplazia congenitală suprarenală este o afecțiune care se caracterizează prin incapacitatea glandelor suprarenale de a sintetiza cortizol şi aldosteron. Există mai multe forme de hiperplazie suprarenală congenitală. Unele se caracterizează printr-o secreție foarte mare de androgeni suprarenali, principala cauză a pseudohermafroditismului în rândul femeilor.

Aolani, care are şi câteva semne din naştere, poate fi supusă unei intervenţii chirurgicale pentru a corecta aspectul organelor genitale.