Fantoma universului care ar fi existat înainte de Big Bang, surprinsă de astronomi FOTO

Renumitul cercetător Roger Penrose de la Universitatea Oxford spune că a observat "fantoma" universului care a existat înainte de Big Bang.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 15:04
Fantoma universului care ar fi existat înainte de Big Bang, surprinsă de astronomi FOTO

Roger Penrose spune că cercurile concentrice descoperite în microundele de fundal ale universului sunt o dovadă a evenimentelor care au avut loc înainte de naşterea universului.

Cercetarea lui Penrose, care a câştigat Premiul Wolfe în 1988 alături de Stephen Hawking pentru noile informaţii despre cosmos, aduce dovezi care susţin teoria că universul s-a extins (Big Bang-ul) şi s-a contractat (Marea Implozie) de mai multe ori.

Radiaţiile cosmice de fundal (CMB) s-au răcorit până la o temperatură de -270 de grade Celsius în cei 14 miliarde de ani de când a luat naştere universul.

Stelele şi galaxiile au început să se formeze la 300 de milioane de ani de la Big Bang. Soarele nostru s-a născut în urmă cu circa 5 miliarde de ani, iar viaţa a apărut pe Terra acum circa 3,7 miliarde de ani.

Profesorul Penrose, împreună cu profesorul Vahe Gurzadyan de la Universitatea Yerevan din Armenia, cred că imaginile cu CMB de la NASA arată radiaţii mai vechi decât Big Bang-ul.

Ei spun că au descoperit 12 exemple de cercuri concentrice, o parte din ele având cinci inele – ceea ce înseamnă că acelaşi obiect a avut cinci evenimente imense în istoria sa.

Inelele apar în jurul roiurilor de galaxii, în care variaţia în radiaţiile de fundal este extrem de scăzută.

Cercetarea neagă, astfel, teoria „inflaţionară” a originilor universului, care spune că totul a început cu Big Bang, şi că universul se va extinde până la un anumit punct, apoi se va termina.

Profesorul Penrose  crede că noua sa teorie înseamnă că  universul are mai multe cicluri, dominate de Big Bang-uri şi de coliziuni între găurile negre supermasive. În cele din urmă, găurile negre vor consuma toată materia din univers şi va rămâne doar energie. Energia va provoca un nou Big Bang şi va începe un nou ciclu al universului.