Familie de români, încarcerată cu bebeluşul în Franţa

O familie de români cu un bebeluş a fost plasată, miercuri, într-un Centru de detenţie administrativă din Lyon, au anunţat mai multe asociaţii care cer Guvernului să "înceteze încarcerarea copiilor străini" condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, relatează Le Parisien, în ediţia online.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 08:33
Familie de români, încarcerată cu bebeluşul în Franţa

„În această zi, o familie (de români) se află în centrul de detenţie din Lyon cu un bebeluş”, în timp ce o „mamă cu un sugar au ieşit din centrul de detenţie administrativă din Mesnil-Amelot (Seine et Marne)”, potrivit comunicatului.

„Din 19 ianuarie, 20 de familii, între care 47 de copii, au fost victimele acestei politici” şi „la Mayotte încarcerarea copiilor este masivă şi zilnică”, potrivit acestor asociaţii, care amintesc că „în pofida deciziei foarte ferme a CEDO, Guvernul continuă să închidă copii”.

Aceste asociaţii pentru apărarea imigranţilor acuză Guvernul că „încearcă chiar să evite judecătorii, recurgând la plasări în detenţie administrativă atât de rapide încât familiile nu pot intenta un recurs”.