Familia lui Cioabă cere aducerea acestuia în ţară. Vezi răspunsul lui Arafat

Familia lui Florin Cioabă, autoproclamat regele rromilor, care a suferit marţi un preinfarct în Antalya, cere aducerea acestuia în ţară şi solicită ajutorul autorităţilor române. Dorin Cioabă, fiul acestuia, susţine că autorităţile române ar trebui să se implice mai mult în acest caz.

RomaniaTV.net
13 aug. 2013, 17:52
Familia lui Cioabă cere aducerea acestuia în ţară. Vezi răspunsul lui Arafat

Dorin Cioabă, fiul lui Florin Cioabă, autoproclamat Rege al rromilor, a precizat, la România TV, că doreşte aducerea tatălui său în ţară cu un elicopter SMURD.

„Aşa cum am mai spus, sunt în drum spre Anatalya, acolo unde tatăl meu a suferit un preinfarct şi se află spitalizat. Am apelat şi la domnul ministru, la domnul Arafat pentru că vrem ca statul român sa ne dea un pic de sprijin, mai ales că spre Turcia se îndreaptă familie, prieteni cu avioane, cu maşini şi toată lumea este înnebunită pentru că nu ştie ce s-a întâmplat cu regele. Vrem să îl aducem în ţară, să primească un tratament, mai ales ca aici nu ştim limba, nu ne putem înţelege”, a declarat Dorin Cioabă, care a precizat că l-a contactat şi în privat pe Secretarul de Stat în ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Dr. Raed Arafat a explicat, la România TV, că nu se pune problema aducerii lui Florin Cioabă cu un elicopter sau avion SMURD, pentru că nu reprezintă o situaţie excepţională.

„În mod normal, când este o astfel de situaţie, într-o altă ţară, cu un cetăţean turist, cu excepţia unor situaţii deosebite, aici nu comparăm situaţia cu cea a accidentului colectiv care a fost în Muntenegru, în general se vorbeşte cu asigurările şi se încearcă aducerea pacientului prin asigurări. Există modalităţi de aducere. Eu le-am explicat dânşilor că nu este în sarcina SMURD-ului să trimită elicopter sau avion pentru a recupera pacienţii din alte ţări când au probleme individuale (…) Noi stăm la dispoziţie să îi sprijinim ca pe orice cetăţean care se află în afara României. După ce vor ajunge acolo, s-ar putea, de exemplu, să constate că s-ar putea să fie mai bine pentru el să rămână acolo decât să fie transferat. Termenul de preinfarct este un termen foarte general. Nu ştim încă care este situaţia medicală a dânsului”, a declarat Dr. Raed Arafat.

Fiul lui Florin Cioabă a insistat însă că situaţia tatălui său este una „specială”, pentru că este un lider important al rromilor.

„Este un caz special pentru că foarte mulţi vor să vina în Turcia. Unii nu au paşapoarte, unii nu au cu ce să vină, cerem şi noi ajutorul de la instituţiile statului. Este totuşi un lider important al comunităţii de rromi, este preşedintele Uniunii Internaţionale. Ar fi rău din partea României să nu ne ajute”, a mai spus Dorin Cioabă.