Falcă, ATAC la Blaga: În PDL nu există ideea de competiţie. Sunt oameni care se autopropun, ca Blaga

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, afirmă că în prezent nu există ideea de competiţie în PDL pentru că "cineva nu o doreşte", adăugând că îşi va anunţa decizia de a candida sau nu pentru funcţii de conducere doar în momentul în care sunt stabilite alegerile interne.

29 ian. 2013, 14:40
Falcă, ATAC la Blaga: În PDL nu există ideea de competiţie. Sunt oameni care se autopropun, ca Blaga

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă intenţionează să candideze pentru o funcţie de conducere în PDL, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care este şi purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene a partidului, a declarat că în partid nu există ideea de competiţie în acest moment, transmite corespondentul Mediafax.

„În acest moment, nu există ideea de competiţie în interiorul PDL, de aceea nu se pot vehicula nume pentru conducere. Pot fi şi unii oameni care se autopropun, ca domnul Blaga, dar până la competiţie constat că mai este mult timp”, a spus el.

Întrebat când crede că va veni momentul unei competiţii interne, Falcă a spus că nu ştie, însă „era nevoie de mult de competiţie, dar cineva nu o doreşte şi o împinge cât mai departe în timp”.

Gheorghe Falcă a spus că va anunţa dacă va candida sau nu pentru o funcţie de conducere în PDL doar în momentul în care sunt decise alegerile interne.

Pe de altă parte, el a reluat ideea că „Blaga şi Biroul de conducere sunt responsabili pentru dezamăgirea electoratului de dreapta”.

„Era normal să-şi depună mandatul şi să intrăm într-o competiţie”, a afirmat Falcă.

El crede că alegătorii de dreapta au fost dezamăgiţi la alegerile din 2012 pentru că nu a existat un lider puternic.

„Un milion de oameni nu au venit la vot să ne sprijine de la alegerile locale la cele parlamentare. Acei oameni, care sunt de dreapta în competiţia electorală, au stat acasă pentru că nu au văzut un lider puternic de dreapta şi nu le-am dat încredere. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la USL, care de la referendum a scăzut cu aproape trei milioane de voturi. Deci, avem o problemă de lideri în România. Şi astăzi liderii USL sunt sub partid, cum şi domnul Blaga este sub partid”, a spus Falcă.