Faimoasele dansatoare de la Crazy Horse nu se mai dezbracă până nu li se măresc salariile

De două zile - marţi şi miercuri - dansatoarele celebrului cabaret parizian sunt în grevă, biletele la spectacolele lor fiind anulate. Angajatele se plâng că lucrează prea mult şi sunt plătite prea prost şi cer mărirea salariului, mai ales că lucrează în "condiţii dificile", fiind singurele dansatoare de cabaret care evoluează pe scenă complet dezbrăcate.

RomaniaTV.net
16 mai 2012, 18:45
Faimoasele dansatoare de la Crazy Horse nu se mai dezbracă până nu li se măresc salariile

Conducerea cabaretului „a refuzat sau a amânat” deocamdată să înceapă negocierile cu grevistele şi a precizat că persoanele ale căror bilete au fost anulate din cauza grevei le vor putea folosi la următoarele spectacole, scrie Le Figaro în ediţia online.

Chiar dacă au refuzat să urce pe scenă, superbele dansatoare au fost în schimb prezente, marţi, în faţa cabaretului aflat în apropiere de Champs-Elysees, pentru a le explica celor interesaţi de ce protestează ele. „Suntem plătite după un tarif mai mult decât lamentabil”, a declarat pentru postul RTL una dintre artistele cabaretului, Suzanne. „Ni se cere să lucrăm 24 de zile pe lună. Crazy Horse nu este un cabaret oarecare. Este unul de excepţie, unde spectacolul se dă în întregime în nud. Aceste condiţii speciale nu sunt însă luate în calcul când este vorma despre salariul nostru”, a continuat Suzanne să se plângă fără nicio reţinere.

În această ramură, conflictele sociale sunt cazuri foarte rare. În 2003, dansatoarele de la Lido au iniţiat un protest asemănător. Ele se plângeau că erau plătite mai puţin decât bărbaţii şi că lucrau în condiţii dificile. La Crazy Horse, dansatoarele lucrează şase zile pe săptămână şi urcă pe scenă de două ori pe seară, fără a mai pune la socoteală şi repetiţiile.

Cineastul american Frederick Wisemana dezvăluit într-un recent documentar intitulat „Crazy Horse” culisele mai puţin fermecătoare ale celebrului cabaret parizian.

Vezi mai jos o parte din documentarul cineastului american: