Facturi duble la căldură: Bucureştenii cu venituri mari ar putea plăti preţul întreg al gigacaloriei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, propune ca bucureştenii cu venituri lunare de peste 2500 de lei/familie să nu mai primească subvenţia de căldură din partea municipalităţii şi să plătească preţul întreg la gigacalorie.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 13:49
Facturi duble la căldură: Bucureştenii cu venituri mari ar putea plăti preţul întreg al gigacaloriei

„Nu mai pot să fac faţă cu subvenţia. Nu mai pot. Nu mai am cum să subvenţionez, şi sunt mulţi amărâţi care nu au bani. Am cerut de patru ani – să văd acum dacă se concretizează – o listă cu veniturile de la ANAF şi dacă venitul e mai mare de 20-25 de milioane pe cap de familie să pot să-i pun să plătească 328, cât e acuma gigacaloria la Bucureşti. De ce? Ca să pot să măresc paleta ălora care nu au bani. Nu e politic, e grija faţă de oameni”, a spus Oprescu, potrivit Mediafax.

În prezent, locuitorii Bucureştiului plătesc un preţ de 170 de lei pentru gigacalorie, faţă de costul de producţie de 328 lei.

Primarul general al Capitalei declara, în 13 septembrie, că bucureştenii vor plăti acelaşi preţ ca şi anul trecut pentru gigacalorie, deşi se estimează o creştere de aproximativ cinci la sută a preţului acesteia, din cauza scumpirii gazului.