Facebook NU este motiv de DEPRESIE la adolescenţi

O echipă de cercetători de la Universitatea Wisconsin, SUA, afirmă într-un studiu că nu există nicio legătură între timpul petrecut pe Facebook şi riscul de depresie nervoasă, după ce o organizaţie de pediatri au afirmat contrariul.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 16:17
Facebook NU este motiv de DEPRESIE la adolescenţi

În cadrul cercetării, cercetătorii Lauren Jelenchick şi Megan Moreno au studiat comportamentul a 190 de tineri cu vârstele cuprinse între 18 şi 23 de ani, care îşi petrec pe Facebook jumătate din timpul dedicat internetului. Cercetătoarele nu au descoperit nicio legătură între folosirea reţelelor sociale şi depresie, potrivit agerpres.ro.

„Concluziile noastre sunt similare cu cele ale unor studii care se interesau de alte instrumente de comunicare precum e-mailurile şi discuţiile online, şi care nici ele nu au găsit vreo legătură cu depresia”, au spus cercetătorele.

Totuşi, ele au recunoscut că studiul a fost limitat la un eşantion de studenţi de la o singură universitate, şi nu poate exclude definitiv orice legătură între depresie şi timpul petrecut pe reţelele sociale.