FABULOS. O vedetă TV supraponderală a răspuns în direct unui mesaj batjocoritor

O prezentatoare TV de la un post din Wisconsin, SUA, a dat o lecţie de bun simţ în direct, după ce a primit un mesaj jignitor de la un telespectator, care o acuza că oferă un exemplu greşit tinerilor din cauză că este supraponderală.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 13:30
FABULOS. O vedetă TV supraponderală a răspuns în direct unui mesaj batjocoritor

Jennifer Livingston este prezentatoare de ştiri la un post local de televiziune din La Crosse, Wisconsin şi de ani de zile se adresează telespectatorilor în fiecare dimineaţă. Zilele trecute, Jennifer a primit un e-mail care a lăsat-o cu gura căscată de uimire şi revoltă, totodată. Telespectatorul care i-a scris a acuzat-o că prin faptul că este supraponderală este un exemplu greşit pentru tinerii care o văd la televizor şi i-a cerut să ia atitudine şi să promoveze un stil de viaţă sănătos, ca persoană publică.

Scrisoarea primită de Jennifer Livingston a devenit viral după ce a fost postată pe Facebook chiar de soţul ştiristei, Mike Thompson, care este şi coleg cu ea la postul de televiziune şi care s-a declarat de-a dreptul înfuriat şi scârbit de „astfel de oameni”.

Sper că nu ai pretenţia să fii un exemplu pentru tinerii din această comunitate, în special pentru fete. Obezitatea este una dintre cele mai rele alegeri pe care cineva le poate face şi unul dintre cele mai periculoase obiceiuri. Îţi scriu în speranţa că îţi vei lua în serios responsabilitatea de personalitate locală şi că vei adopta şi promova un stil de viaţă sănătos„, scrie expeditorul mesajului, care precizează că nu este un telespectator fidel al lui Jennifer şi că doar a remarcat, în trecere, că starea ei fizică nu s-a „îmbunătăţit” în decursul anilor.

Deşi şocată de un asemenea mesaj, Jennifer Livingston a alocat patru minute de emisie pentru a-i răspunde criticului ei şi pentru a atrage totodată atenţia asupra faptului că astfel de atitudini sunt nocive pentru societate.

Este adevărat, sunt supraponderală. Poţi să îmi spui grasă şi chiar obeză, după criterii medicale. Dar tu, cel care mi-ai scris acea scrisoare, crezi că nu ştiu asta? Crezi că prin cuvintele tale crude mi-ai arătat ceva ce nu văd deja? Nu mă cunoşti. Nu-mi eşti prieten, nu-mi eşti rudă şi nici măcar telespectator. Nu ştii nimic despre mine în afară de ceea ce vezi, iar eu sunt mult mai mult decât o cifră pe un cântar„, a spus Jennifer Livingston.

Ea a subliniat că luna octombrie este luna împotriva batjocoririi celorlalţi şi a profitat de ocazie pentru a le transmite un mesaj tuturor celor care cad victimă unor astfel de atitudini. „Pentru mine, cuvintele acelui om nu înseamnă nimic, dar ceea ce mă înfurie cu adevărat este faptul că sunt copii care nu ştiu să facă diferenţa şi care primesc de multe astfel de mesaje, poate chiar în fiecare zi. Internetul a devenit o armă pentru cei care nu au discernământ (…) Sper ca mesajul acesta să ajungă la toţi copiii care se simt pierduţi, care se luptă cu probleme legate de greutate, de culoarea pielii, de orientare sexuală, de dizabilităţi, chiar de acnee: nu îi lăsaţi pe cei care vă batjocoresc să vă definească. Învăţaţi din experienţa mea, că vorbele crude pe care vi le spune cineva nu înseamnă nimic în comparaţie cu aprecierile celor mulţi„, a punctat ştirista, care le-a mulţumit tuturor celor care i-au trimis mesaje de încurajare.