Expoziţia „The Human Body” de la Muzeul Antipa s-a deschis publicului

Expoziţia "The Human Body" a fost vernisată vineri, la Muzeul Antipa din Capitală, şi va fi deschisă publicului până pe 30 iunie, zilnic, de marţi până duminică inclusiv, între orele 10.00 - 20.00. Expoziţia include peste 200 de exponate, corpuri umane reale, care prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor oferă o perspectivă unică, tridimensională, fidelă asupra corpului omenesc.

22 mart. 2013, 08:24
Expoziţia „The Human Body” de la Muzeul Antipa s-a deschis publicului

Expoziţia „The Human Body” îşi propune să schimbe modul în care vizitatorii percep corpul uman, oferind vizitatorilor ocazia unică de a-şi privi organismul prin ochii unui chirurg şi de a experimenta o incursiune vizuală în interiorul său.

În cadrul expoziţiei corpul uman poate fi studiat în totalitatea lui, dar şi fragmente sau organe întregi, muşchi, ligamente, sistemul cardiovascular, sistemul osos şi muscular, sistemul nervos, precum şi fetuşi în diferite stadii de evoluţie. De asemenea, sunt expuse organe sănătoase şi organe afectate de cancer în diferite stadii.

VEZI AICI FOTOGRAFII UIMITOARE CU EXPONATELE

Corpurile umane prezentate în cadrul expoziţiei au fost donate, în conformitate cu legislaţia chineză, către Dalian Hoffen Bio-technique Laboratory. China a fost aleasă drept ţară furnizoare datorită faptului că acolo sunt cei mai buni specialişti în disecţie din lume, au explicat curatorii expoziţiei.

Corpurile sunt nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale. Institutul cercetează şi dezvoltă tehnica plastinaţiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizând exponate şcolilor de medicină, dar şi vizitatorilor muzeelor, în scop educaţional.

CITEŞTE ŞI: Scandal pentru expoziţia de la Antipa. Trupurile umane expuse, posibili prizonieri chinezi torturaţi

Biletele pentru această expoziţie au fost puse în vânzare şi au preţuri cuprinse între 32 şi 60 de lei/ persoană şi, respectiv, 85 şi 135 de lei/ grup. Totodată, grupurile de peste 10 copii vor avea acces la expoziţie în baza unui tichet în valoare de 30 de lei/ persoană. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.