Explozie la Rafinăria Petrobrazi din Prahova. Şase persoane au fost rănite VIDEO

O explozie puternică a avut loc, vineri după-amiaza, la Rafinăria Petrobrazi din judeţul Prahova. Şase muncitori au fost răniţi, între ei numărându-se şi trei austrieci,  informează România TV. Răniţii au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul judeţean din Ploieşti. Explozia s-a produs în momentul în care aveau loc lucrări de întreţinere la canalizare. Deflagraţia nu a fost urmată de un incendiu.  

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 13:05
Explozie la Rafinăria Petrobrazi din Prahova. Şase persoane au fost rănite VIDEO

Persoanele rănite au primit primul ajutor de la oamenii specializaţi din răfinarie, după care au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Potrivit şefului ISU Prahova, Nicolae Popescu, explozia a avut loc în timp ce muncitorii făceau lucrări de întreţinere la canalizare, iar deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, astfel că nu a fost necesară intervenţia pompierilor. El a precizat că ISU nu a intervenit pentru că nu a fost cazul, iar conducerea societăţii a dat asigurări că nu există riscul producerii unei noi explozii şi că activitatea nu a fost întreruptă. De asemenea, muncitorii nu au fost evacuaţi.

Potrivit medicului Dumitru Ionaşcu de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti, unul dintre răniţi are arsuri de gradul al treilea, iar ceilalţi cinci au suferit arsuri de gradul al doilea. Medicul a precizat că cinci pacienţi vor rămâne internaţi, având arsuri pe 3-5% din suprafaţa corpului, în zona feţei şi a mâinilor, fără ca vreunul dintre aceştia să aibă probleme respiratorii.

Cea de-a şasea persoană rănită în urma exploziei va fi trimisă la un specialist oftalmolog, întrucât are o iritaţie la ochi, însă nu are nevoie de internare.

Explozia a fost cauzată, cel mai probabil, de o scânteie produsă mecanic în apropierea unei pungi de gaze, a declarat prefectul de Prahova, Adrian Dobre. În momentul deflagraţiei, muncitorii lucrau la curăţarea unei conducte industriale, iar prima ipoteză privind cauza exploziei este aceea că o pungă de gaze a explodat în urma unei scântei produse mecanic.

Prefectul a precizat că o comisie formată din reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii De Urgenţă, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai rafinăriei va stabili cauzele exacte ale exploziei.