Explozie la CET Sud. Patru persoane au fost rănite

O explozie urmată de un incendiu a avut loc luni dimineaţa la Centrala Electrotermică Sud (CET Sud) din Capitală, iar patru persoane au fost rănite.

RomaniaTV.net
03 dec. 2012, 07:08
Explozie la CET Sud. Patru persoane au fost rănite

Explozia ar fi avut loc din cauza unor operaţiuni de curăţare la un arzător. Incediul a fost de mică amploare şi a fost stins de pompierii companiei. Activitatea s-a întrerupt şi nu mai există un risc pentru angajaţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Daniel Vasile.

Trei dintre răniţii de la CET Sud au arsuri pe membre, iar a patra victimă este rănită mai grav, având şi arsuri la faţă.

Doi dintre cei patru răniţi au fost transportaţi la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, iar ceilalţi au fost duşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni.

Cele patru persoane rănite în explozia de la CET Sud au arsuri produse de abur fierbinte pe cel mult 30 la sută din suprafaţa corpului, a declarat, luni, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a trimis la locul exploziei echipaje de prim ajutor, nefiind solicitată intervenţia pompierilor cu autospeciale.

Explozia de la CET Bucureşti Sud a survenit în urma desfundării unui filtru de gaze aferent arzătorului nr.5, iar în perioada următoare necesarul de căldură la nivelul Bucureştiul va fi asigurat de ELCEN.

‘În data de 03.12.2012, în cadrul CET Bucureşti Sud, la cazanul nr. 6, care funcţiona integral pe gaze naturale, s-a constatat de către personalul de exploatare o înfundare a filtrului  de gaze aferent arzătorului nr. 5 şi s-a acţionat în conformitate cu procedurile interne prin trimiterea formaţiei de intervenţie pentru desfundarea filtrului în cauză’, se menţionează în comunicatul trimis de Ministerul Economiei

MECMA precizează, totodată, că după izolarea circuitului de gaze naturale la arzătorul nr. 5, luni dimineaţă în jurul orei 8:30, s-a procedat la demontarea filtrului, ‘moment în care s-a produs o deflagraţie, urmată de un început de incendiu în zona arzătoarelor etajului nr. 2, care a afectat echipa de lucru formată din trei persoane şi maistrul principal exploatare cazane, aflat în zona pentru asistenţă tehnică’.

La scurt timp, personalul operativ a acţionat în conformitate cu instrucţiunile specifice, evacuând persoanele accidentate, care au fost preluate de echipajele SMURD şi transportate la unităţile medicale, iar personalul de exploatare operativ şi formaţia proprie de intervenţie la incendiu a acţionat corespunzător pentru lichidarea începutului de incendiu, delimitarea si asigurarea zonei afectate, notează MECMA.