Explozie cât un sfert din bomba de la Hiroshima, la un depozit de muniţie din Rusia VIDEO

O ţigară aprinsă aruncată aiurea în depozit este cauza cea mai probabilă a uriaşei explozii la un depozit de muniţie din Rusia, aflat într-o localitate de la graniţa cu Kazahstanul.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 11:16
Explozie cât un sfert din bomba de la Hiroshima, la un depozit de muniţie din Rusia VIDEO

Deflagraţia s-a produs miercuri, la depozitul cu armament de testare din Orenburg, o localitate din Rusia aflată la graniţa cu Kazahstanul, scrie Daily Mail.

Imaginile luate la faţa locului arată o ciupercă de fum toxic, depre care experţii spun că ar fi fost, ca mărime, cât cea produsă de bomba de la Hiroshima. Fumul a acoperit localitatea rusă, dar, din fericire, nu s-au raportat nici morţi, nici răniţi. Numai un militar a fost dus la spital şi tratat de intoxicaţie cu fum. 

Potrivit procurorului militar Ievgheni Ivanov, peste 4.000 de tone de muniţie aflate în depozitul poligonului militar Donguz au explodat, inclusiv bombe şi rachete. Autorităţile militare ruse au deschis o anchetă pentru a afla care au fost cauzele producerii acestui dezastru.

Personalul de 300 de oameni al sitului militar a fost evacuat înainte ca muniţia să explodeze, iar populaţia de 10.000 de locuitori din zona de graniţă afectată a fost evacuată când fumul a început să se degaje în atmosferă.

Anchetatorii mai spun că explozia ar fi putut fi cauzată şi de manipularea necorespunzătoare a muniţiei aflate în depozit, în special a rachetelor. Preşedinte rus Vladimir Putin a declarat la rândul său că va moderniza armata rusă.