Expert israelian: Iranul ar putea fabrica arme nucleare în patru-şase luni

Iranul are capacitatea de a fabrica arme nucleare într-un interval de patru-şase luni, afirmă un fost şef al serviciilor de spionaj israeliene, citat de site-ul de ştiri Haaretz.

RomaniaTV.net
04 feb. 2013, 21:16
Expert israelian: Iranul ar putea fabrica arme nucleare în patru-şase luni

„În acest moment, Iranul are capacitatea de a fabrica arme nucleare într-un interval de patru-şase luni”, declară Amos Yadlin, fost şef al serviciului israelian de informaţii militare.

Expertul israelian a subliniat că, în ultimii ani, regimul islamist de la Teheran a parcurs aproape toate etapele esenţiale în vederea fabricării de arme nucleare.

„Un acord diplomatic între marile puteri occidentale şi Iran ar amâna în mod semnificativ intervalul în care Teheranul poate fabrica o armă atomică”, a spus Yadlin.

Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program atomic civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile. Israelul a ameninţat în mai multe rânduri că va ataca instalaţiile nucleare iraniene dacă Statele Unite şi partenerii occidentali nu vor reuşi să blocheze prin sancţiuni controversatul program atomic iranian.