Exerciţii pentru gospodine. Scapă de kilogramele în plus în timp ce faci curăţenie VIDEO

Curăţenia, pe care, vrei nu vrei, trebuie să o faci cel puţin o dată la două-trei zile, se poate transforma într-un antrenament care te va ajuta să arzi caloriile şi să-ţi tonifici musculatura.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 13:27
Exerciţii pentru gospodine. Scapă de kilogramele în plus în timp ce faci curăţenie VIDEO

Îţi doreşti o siluetă de invidiat, dar programul încărcat de la serviciu şi numeroasele treburi casnice nu-ţi permit să faci exerciţiile atât de necesare unui corp frumos şi unui tonus de invidiat? Acum ai soluţia perfectă, care te ajută să cureţi atât casa, cât şi stratul de grăsime de care vrei să scapi.

Cele câteva zeci de minute pe care le aloci curăţeniei se pot transforma într-un antrenament care te va ajuta să arzi în jur de 200 de calorii în doar 20 de minute. Ţi se pare imposibil? Ei bine, nu este deloc!

Curăţarea mobilei, a covorului, a podelelor şi chiar spălatul vaselor se pot transforma într-un antrenament perfect, la fel de eficient ca o alergare în parc sau o oră petrecută la sala de fitness.

De exemplu, în timp ce stai în patru labe şi culegi de pe jos jucăriile copiilor sau cureţi covorul de scame şi păr, poţi face ridicări de picior care ajută la tonifierea feselor. Acelaşi exerciţiu poate fi făcut şi în timp ce stai în picioare şi speli vasele, iar între două farfurii poţi face chiar serii de câte 10 flotări sprijinită pe masca de la chiuvetă.

Datul cu aspiratorul poate fi combinat cu fandări înainte, masa din bucătărie poate fi un aparat excelent pentru lucrarea abdomenului inferior, iar sticlele de detergent sau balsam de rufe sunt greutăţi numai bune pentru a înlocui ganterele care te ajută să-ţi lucrezi braţele.

O mişcare mai complexă, care solicită întregul corp la fel ca o şedinţă de aerobic, este lustruirea podelelor. În locul poziţiei clasice, în genunchi cu cârpa în mână, ai următoarea variantă: aşezi două prosoape pe podea, calci pe ele şi apoi laşi fiecare picior să alunece în lateral, cu un ritm suţinut. După o serie de 10-20 de alunecări, schimbă piciorul de sprijin, iar după mai multe repetări rezultatul va fi similar cu al unei şedinţe de jogging.

VEZI VIDEO pentru a lua exemplu în privinţa executării mişcărilor care te ajută să slăbeşti în timp ce faci casa lună.