EXERCIŢII PENTRU BRAŢE: Cum să-ţi tonifici musculatura mâinilor în 10 minute

Poti avea musculatura pe care ti-o doresti facand exercitii pentru brate timp de 10 minute in fiecare zi. In plus, aceste exercitii iti vor solicita si muschii pectorali, si umerii. Iar beneficiile sunt mult mai mari: daca ai peste 40 de ani si iti faci griji in legatura cu pielea care a inceput sa arate inestetic mai ales in jurul pieptului, exercitiile pentru brate te vor scapa si de aceasta grija.

26 apr. 2013, 05:36
EXERCIŢII PENTRU BRAŢE: Cum să-ţi tonifici musculatura mâinilor în 10 minute

Inainte de a vorbi despre exercitii iata de ce ai nevoie: gantere de 1,3 – 2,3 kg sau 3,6 – 4,5 kg.

Exercitiile trebuie executate de 2-3 ori pe saptamana, in zile neconsecutive. Incepe cu o incalzire de 5 minute, dupa care poti trece la exercitiile pentru brate. Pentru fiecare dintre ele trebuie executate 2-3 seturi a cate 10-12 repetari fiecare. Intre seturi odihneste-te 30 de secunde.

Impins de gantere din culcat

Intins pe spate, genunchii indoiti si talpile pe podea cu cate o gantera in fiecare mana. Incordeaza muschii abdominali si usor ridica capul, umerii si spatele de la sol. Simultan impinge bratele paralel cu genunchii. Ramai acolo timp de o secunda, apoi revin-o in pozitia initiala. Respira cand te ridici si expira la coborare.

Extensii cu o gantera din picioare cu o mana

Tine gantera in mana dreapta si ridic-o peste cap, pe lungimea bratului. Din pozitia stand cu capul drept si picioarele la latimea umerilor. Partea superioara a mainii trebuie sa fie langa cap. Cobora gantera intr-o miscare semicirculara, in spatele capului, pana cand antebratul atinge bicepsul. Revii in pozitia initiala si schimbi bratul de executie. Este important de retinut: cotul si antebratul nu trebuie sa se miste.

Fluturari din lateral

Stai ca si cum ai vrea sa faci flotari, insa te sprijini in genunchi, cu bratele la nivelul umerilor. O mana este pe sol, iar cealalta cu o gantera in mana. Usor ridici mana in care tii gandera pana cand ajunge paralel cu solul. Mentii pentru o secunda dupa care te intorci in pozitia initiala. Faci toate repetarile dupa care schimbi bratul.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro