Exerciţii fizice pe care le faci greşit şi care te pot răni

Cu toate că eşti o fire sportivă şi mergi regulat la sală, rezultatele nu sunt deloc pe măsura eforturilor depuse şi a exerciţiilor fizice executate. Ai încercat fel de fel de programe de exerciţii fizice însă nici unul nu te-a ajutat. Îţi pui întrebarea dacă totul este în regulă cu tine întrucât alţi colegi de antrenament chiar îşi ating obiectivele, pe când tu pari că n-ai făcut nici măcar un minut de exerciţii fizice.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 07:56
Exerciţii fizice pe care le faci greşit şi care te pot răni

Organismul uman a fost proiectat pentru a executa cu precizie anumite mişcări, iar în cazul în care le faci greşit sau dacă alegi exerciţii fizice nepotrivite nu doar că nu-ţi sculptează corpul, ba chiar îl stresează.

Astfel că, în locul unui corp bine antrenat vei avea un corp accidentat din cauza stresului la care îl supui săptămânal.

Citeşte mai jos exerciţii fizice pe care le poţi executa greşitşsi sfaturile care te ajută să le îndrepţi:

#1: Împins deasupra capului Greşeala: spatele nu este ţinut lipit de bancă, bratele se îndreaptă, ridicarea excesivă din umeri. Rişti o accidentare la umeri sau a spatelui.

Cum se execută corect: stai pe o bancă cu tălpile sprijinite de sol. Menţine spatele drept, coatele îndoite. Pe parcursul execuţiei, coatele trebuie menţinute cât mai spre spate.

 #2: Flotările cu priza depărtată Greşeala: poziţionându-ţi mâinile mai depărtate decât umerii când execuţi flotările pui prea multă presiune pe umeri, ceea ce poate duce la accidentări.

Cum se execută corect: poţi face flotări poziţionand coatele la nivelul umerilor pentru mişcări care îţi vor solicita atât tricepsii cât şi pieptul fără ca umerii să fie tot timpul sub presiune.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro