Execuţie în Florida pentru uciderea unei fetiţe, în urmă cu 32 de ani

Un american a fost executat miercuri seara în statul american Florida pentru răpirea şi uciderea, în urmă cu 32 de ani, a unei fetiţe care avea vârsta de 10 ani, au anunţat autorităţile penitenciare din acest stat, din sud-estul SUA, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 06:25
Execuţie în Florida pentru uciderea unei fetiţe, în urmă cu 32 de ani

Larry Mann (59 de ani) a fost declarat mort în urma administrării unei injecţii letale la ora locală 19:19 (23:10 GMT), a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei, potrivit unui comunicat.

Mann a fost găsit vinovat de răpirea şi uciderea Elisei Nelson, care se ducea la şcoală cu bicicleta pe data de 4 noiembrie 1980. Larry Mann, care avea 27 de ani în momentul comiterii crimei, era cunoscut de poliţie pentru agresiuni cu caracter pedofil, însă el nu a violat-o pe Elisa Nelson. Multiplele apeluri ale condamnatului au dus la obţinerea de noi audieri, care au confirmat pedeapsa cu moartea, precum şi mai multe anulări ale punerii în aplicare a pedepsei.

Într-o declaraţie publicată după execuţie, fratele victimei, Jeffrey Nelson, a criticat ‘deficienţele unui sistem judiciar ce are nevoie de 32 de ani pentru a pedepsi un pedofil care a mărturisit că a răpit şi a ucis o fetiţă de 10 ani’.

‘Nu există câştigător aici. Moartea lui nu o va readuce pe Elisa şi nici nu va pune capăt durerii noastre, dar nu vom mai fi torturaţi de disputele judiciare fără sfârşit ale avocaţilor’, a menţionat fratele victimei.

Larry Mann este primul bărbat executat în acest an în Florida, unde nicio altă execuţie nu este prevăzută în 2013. Acest caz este al şaptelea din SUA din acest an, potrivit Centrului de informaţii privind pedeapsa capitală (DPIC).