Euro 2012: Croaţia, lideră într-o grupă cu Spania şi Italia

Aflată la a treia participare consecutivă la un turneu final continental, naţionala Croaţiei a debutat cu victorie la Euro 2012. Elevii lui Slaven Bilic au învins cu 3-1 reprezentativa Irlandei.

RomaniaTV.net
10 iun. 2012, 20:54
Euro 2012: Croaţia, lideră într-o grupă cu Spania şi Italia

Croaţia a câştigat meciul de debut la Euro 2012 şi, profitând de egalul dintre Spania şi Italia, s-a instalat pe primul loc al grupei C. Trupa lui Slaven Bilic a început perfect disputa cu Irlanda şi a marcat încă din minutul 14 în poarta unei echipe care nu cunoscuse înfrângerea în ultimele 14 confruntări internaţionale.

Mandzukic a fost cel care l-a învins pe Shay Given, cu o lovitură de cap, în urma unui corner. Bătrânul Giovanni Trapattoni (73 ani), cel mai în vârstă selecţioner de la Euro 2012, a avut imediat un răspuns, iar Sean St Ledger a adus egalarea, în minutul 20.

Croaţii au fost însă mai insistenţi în continuare şi după o serie de ratări au intrat în avantaj la pauză, graţie reuşitei lui Jelavic, din minutul 43. Mai mult, Rakitic putea majora diferenţa în prelungiri, dar a trimis peste poartă, din poziţie bună. În partea secundă scenariul s-a repetat, iar Mandzukic a marcat chiar în debutul reprizei, în minutul 48.

3-1 pentru Croaţia a fost scorul final, iar croaţii lui Slaven Bilic, deşi lideri ai grupei, trebuie să obţină măcar două puncte din disputele cu Spania şi Italia pentru a putea spera la sferturi.