Eşti gravidă? Moduri naturale să învingi greaţa din timpul sarcinii

Greaţa de dimineaţă atunci când eşti gravidă – care uneori devine chiar greaţa pe durata întregii zile – este un simptom des trăit în sarcină, deşi nu toate femeile experimentează aceste stări neplăcute. Întrucât cauzele exacte care o declanşează sunt necunoscute, remediile greţurilor de dimineaţă variază şi au diferite grade de eficienţă. Nu se pot lua medicamente antivomitive în sarcină, aşa încât trebuie căutate remedii naturale pentru a depăşi cu bine lunile neplăcute ale primului trimestru de sarcină.

RomaniaTV.net
26 ian. 2013, 06:25
Eşti gravidă? Moduri naturale să învingi greaţa din timpul sarcinii

S-a dovedit că un ritm de viaţă sănătos asigură şanse mari pentru o naştere sănătoasă. Dacă eşti sănătoasă înainte de a rămâne gravidă şi continui să îţi respecţi corpul şi să îi asculţi nevoile şi în timpul sarcinii, vei avea riscuri mai mici să ai greţuri de dimineaţă. Abordarea cea mai practică este să fii atentă la corpul tău şi la ce îţi semnalează el că vrea.

Există o serie de schimbări ce au loc în corpul tău de femeie gravidă care afectează sistemul digestiv şi astfel se ajunge şi la greaţă şi la vomitat.

Aceste schimbări sunt:

  • Schimbări hormonale
  • Schimbări de metabolism
  • Schimbări ale mediului intern al corpului
  • Schimbări în nivelul de sânge

Iată câteva moduri prin care greaţa din timpul sarcinii se diminuează:

1. Ascultă-ţi corpul şi mănâncă intuitiv, în rest, mişcă-te cât mai mult, preţuieşte-te, răsfaţă-te.
2. Mănâncă la ore regulate. Un stomac gol se va comporta neplăcut. Nu sta mai mult de 3 ore nemâncată fără măcar o gustare sănătoasă.
3. Mănâncă cantităţi mici de mâncare. Dacă vei mânca prea mult, vei avea greaţă şi vei fi balonată.
4. Mănâncă mâncare simplă, neprocesată, pregătită în casă. Dacă mănânci mâncăruri grele, serioase, procesate, ţi se va accentua greaţa.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro