Erupţie spectaculoasă a unui vulcan din Hawaii: Lava se scurge în apele Pacificului VIDEO

Un vulcan din Hawaii a început să erupă, lava scurgându-se în apele oceanului Pacific. Fenomenul a dat naştere unor peisaje de vis care atrag numeroşi turişti din întreaga lume. În paralel, un alt vulcan a erupt în Guatemala şi a acoperit mai multe localităţi cu cenuşă.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 09:59
Erupţie spectaculoasă a unui vulcan din Hawaii: Lava se scurge în apele Pacificului VIDEO

Vulcanul Kilauea din Hawaii a devenit o adevărată atracţie turistică. Contactul dintre lava fierbinte şi ocean a dat naştere unor peisaje deosebit de frumoase, cu valuri care par în flăcări şi nori de aburi ce înconjoară stîncile. Dacă spectacolul continuă, autorităţile speră să obţină câştiguri substanţiale de pe urma vizitatorilor.

O erupţie vulcanică şi în Guatemala. Muntele Santiaguito din Vestul ţării a lansat în aer coloane de cenuşă înalte de 5 kilometri.

„Am văzut un nor întunecat care părea să aducă ploaie dar nu era ploaie. Era cenuşă pură eliminată de vulcanul Santiaguito”, a spus un martor.

Mai multe localităţi din apropiere au fost acoperite de un praf gri. Circulaţia maşinilor a fost restricţionată în unele zone, din cauza vizibilităţii reduse. În plus, norul de cenuşă ar putea afecta şi traficul aerian.