Eric Clapton, posesorul celui mai scump Ferrari din istorie. Vezi cât a costat VIDEO

Eric Clapton nu este numai un excelent chitarist, ci şi un împătimit colecţionar de maşini, care uneori îşi permite şi extravaganţe.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 14:49

Artistul britanic a plătit 4,6 milioane de dolari pentru un Ferrari făcut la comandă pentru colecţia lui. În plus, el a stat lângă designerii de la departamentul Proiecte Speciale al constructorului italian de maşini pentru a da o nouă faţă modelului Ferrari 458 Italia.

Bolidul a fost construit ca omagiu pentru unul dintre automobilele favorite ale lui Clapton, modelul Ferrari 512BB din 1970, pe care l-a distrus într-un accident.

Dacă suma care a ajuns în presă este cea plătită într-adevăr de Clapton pentru noul său Ferrari, înseamnă că modelul făcut pe comandă este de şase ori mai scump decât cea mai scumpă maşină din istoria Ferrari, legendarul Enzo.

Modelul făcut special pentru Eric Clapton a fost expus de cei de la Ferrari la Londra, dar numai pentru scurt timp, deoarece deja atrăgea prea mult atenţia. Totuşi, un editor de la site-ul Shmee150, Tim Burton, a reuşit să prindă un cadru cu Ferrari-ul de colecţie al lui Clapton.