Epidemie de PĂDUCHI în unităţile de învăţământ din Prahova

Sute de elevi prahoveni au fost depistaţi cu păduchi, dar şi cu alte afecţiuni, în urma unui triaj epidemiologic care a avut loc în toate unităţile de învăţământ din judeţul Prahova.

01 apr. 2013, 15:48
Epidemie de PĂDUCHI în unităţile de învăţământ din Prahova

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, personalul din cabinetele medicale şcolare şi din cabinetele medicale de familie a efectuat, în perioada 11-25 martie, un triaj epidemiologic de necesitate în toate unităţile de învăţământ din judeţ, scrie Agerpres.

În urma acestor controale în cadrul cărora au fost triaţi aproape 75.000 de elevi (52.063 de elevi şi preşcolari din mediul urban şi 22.647 din mediul rural), sute de copii au fost depistaţi cu probleme precum pediculoză (păduchi), varicelă şi inflamaţii ale amigdalelor şi faringelui.

CITEŞTE ŞI: Ce trebuie să ştii despre insecte şi înţepăturile lor

Astfel, în 592 de cazuri a fost vorba de pediculoză (421 de cazuri în mediul urban şi 171 în mediul rural), alţi 21 de copii au fost depistaţi având varicelă (16 în mediul urban, cinci în mediul rural) şi 46 aveau inflamaţii ale amigdalelor şi faringelui.

Elevii şi preşcolarii cu probleme au fost izolaţi la domiciliu sau în unităţi medicale, după caz, ei fiind trataţi corespunzător.

La recontrolul efectuat în cazurile de pediculoză, s-a recomandat continuarea tratamentului specific pentru 71 de elevi care încă mai aveau probleme