Emoţionant: Un român orfan şi fără antebraţe cucereşte Occidentul FOTO GALERIE

Un tânăr român uimeşte Occidentul cu voinţa sa. Deşi s-a născut fără mâini şi a fost abandonat la naştere, Cornel este acum student în anul I la Oxford. Presa britanică relatează cazul cutremurător al tânărului, care are şi o deformaţie la piciorul drept.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 07:50

Cornel Hrişcă-Munn s-a născut în 1991. Medicii i-au dat doar câteva zile de trăit. Micuţul a fost dus într-un orfeliant unde a fost lăsat, împreună cu alţi copii nedoriţi sau cu dizabilităţi.

Destinul lui Cornel a sfidat realitatea vremurilor. Britanica Doreen Munn, mamă a patru fete, a fost impresionată de cazul său, făcând tot posibilul să ajungă în România. În Marea Britanie, Doreen a vorbit cu mulţi medici despre starea lui Cornel, iar un spital privat s-a oferit să-l trateze. „Restul este istorie”, spune femeia.

„Am obţinut permisiunea de la părinţii lui Cornel şi de la autorităţile române şi, în 1993, am reuşit să-l înfiem pe băiat”. Cornel are acum 20 de ani şi spune că părinţii lui britanici l-au crescut ca pe fiul lor. „Nu las dizabilitatea fizică să-mi stea în cale. Găsesc mereu soluţii pentru ceea ce nu pot face. Sunt un luptător”, a declarat Cornel, citat de „The Telegraph”. Tânărul studiază la Oxford psihologia şi teologia, este un student exemplar şi se ocupă de o asociaţie caritabilă. „Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust” strânge fonduri pentru copiii cu dizabilităţi.

„Îmi place sentimentul de comunitate de la Oxford, şi m-am alăturat unei varietăţi de grupuri, cum ar fi Uniunea Creştin şi o orchestră de jazz, în care eu cânt la tobe”, a declarat Cornel jurnaliştilor de la „The Telegraph”. „Volumul de muncă a venit ca un soc, nu numai volumul, ci, de asemenea, standard, care este incredibil de mare. Dar nu pot să vă spun cum mă simt privilegiată să fiu aici printre minţile atât de mulţi oameni uimitoare şi incredibil de interesant.”