Emoţie la dezvelirea nudului lui Traian: O tânără a leşinat, Oprescu i-a sărit în ajutor VIDEO

Uneori arta e de neînţeles. O abordare ieşită din comun şi puţin indecentă este cea a lui Traian, împăratul Romei. Noua statuie de pe scările Muzeului Naţional de Istorie din Capitală îl înfăţişează pe împărat fără haine. Dezvelirea statuii nu a fost lipsită de incidente. O elevă a leşinat, dar i-a sărit în ajutor primarul Sorin Oprescu.

RomaniaTV.net
29 apr. 2012, 18:32
Emoţie la dezvelirea nudului lui Traian: O tânără a leşinat, Oprescu i-a sărit în ajutor VIDEO

„S-o ajutăm, o ciocolată dacă are unu prin buzunare aşa”, a spus Oprescu, în timp ce încerca să o ajute pe fată.

Statuia măsoară 2 metri şi 15 centimetri, cântăreşte 500 de kg si-l înfăţişează pe împăratul Traian în toată splendoarea lui. Pentru asta Primăria Capitalei a cheltuit 200 de mii de lei.

În faţa artei, primarul general al Capitalei Sprin Oprescu nu a părut deloc pudic. Ba chiar înţelege abordarea artistului.

„E pentru prima dată când apare într-o formă din asta să-i spunem urbanistică mai deosebită. Îţi arată puritatea corpului omenesc, la urma umei sunt medic, are de ce să vă fie ruşine de corpul dumneavostră? Niciodată”, spunea primarul Capitalei.

Bucureştenii au altă viziune. „Eu n-am văzut, este prima statuie cu împăratul Traian dezbăcat pe care eu o văd. Am văzut şi pe columnă, avea ţinuta specifică romanilor”, a declarat Marieta Miu, profesoară de istorie la şcoala 172.

Statuia din bronz a fost realizată de sculptorul Vasile Gorduz.