Emil Boc: S-a aprobat derogarea de la prevederea privind vechimea în partid. Alegerile pe 30 iunie

Emil Boc a declarat că s-a hotărât convocarea Consiliului Naţional de Coordonare pentru ziua de marţi, 19 iunie. Colegiul Director al PDL s-a reunit, duminică, pentru a doua oară în această săptămână, după ce în şedinţa de joi, membrii Biroului Permanent Naţional au demisionat în bloc, în frunte cu preşedintele Emil Boc, ca urmare a rezultatelor de la alegerile locale. Alegerile în PDL au loc pe 30 iunie.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 17:29
Emil Boc: S-a aprobat derogarea de la prevederea privind vechimea în partid. Alegerile pe 30 iunie

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a declarat, duminică seară, că o convenţie naţională extraordinară a PDL va avea loc pe 30 iunie, săptămâna viitoare, marţi, urmând să aibă loc o şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare al partidului.

Am hotărât convocarea Consiliului Naţional de Coordonare marţi, 19 iunie. Astăzi s-a aprobat derogarea de la prevederea privind vechimea în partid. Marţi se va stabili calendarul depunerii de candidatură. Va fi o comisie foarmată din nouă persoane. Vor putea candida la funcţiile de conducere şi cei care nu au vechime în partid„, a declarat Emil Boc.

Preşedintele demisionar a spus că la convenţie vor participa 1.450 de delegaţi şi că de organizarea acesteia se va ocupa un comitet format din nouă persoane, aparţinând filialelor cu cele mai bune rezultate în alegerile locale.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a reiterat că nu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al partidului. Boc a spus că a avut şi o conversaţie telefonică cu preşedintele Băsescu, dar nu despre convenţie, ci pentru a primi urările pe care preşedintele le-a adresat mamei lui Boc, cu ocazia aniversării sale.

Şedinţa Colegiului Director al PDL s-a încheiat, după ce membrii colegiului au decis convocarea unei convenţii extraordinare a partidului, pentru alegerea unei noi conduceri. Votul în colegiu a fost de 36 la 14 în favoarea organizării convenţiei extraordinare. O şedinţă a Consiliului Naţional de Coordonare al PDL urmează să se defăşoare săptămâna viitoare.

De altfel, demisia conducerii a fost solicitată chiar şi de către democrat-liberali care, până joi, erau cunoscuţi ca suporteri ai liniei impuse de către Boc în partid, cum ar fi prim-vicepreşedintele Gheorghe Flutur şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan.

O parte din liderii importanţi din provincie şi-au declarat deja susţinerea pentru ca Blaga să preai preşedinţia partidului. Preşedintele PDL Mehedinţi, Mihai Stănişoară, susţine că Vasile Blaga poate fi o variantă pentru conducerea partidului, întrucât are „atuuri puternice” şi exclude posibilitatea ca Mihai Răzvan Ungureanu să preia şefia formaţiunii democrat-liberale.