Elicopterul prăbuşit la Tăureni, dus la expertiză

Elicopterul prăbuşit luni seară în lacul Tăureni, din judeţul Mureş, a fost dus la Braşov pentru efectuarea expertizei. Anchetatorii încearcă să afle dacă tragedia s-a petrecut din cauza unei probleme tehnice sau a fost greşeală de pilotaj.

31 iul. 2013, 06:40
Elicopterul prăbuşit la Tăureni, dus la expertiză

Aparatul de zbor a fost scos din apă, marţi, de elicopterul de intervenţie trimis de MAI. Iniţial, epava a fost depusă pe un teren din apropierea lacului, apoi a fost după la Braşov pentru expertiză.

Elicopterul s-a prăbuşit, luni seară, în zona lacului Tăureni, din judeţul Mureş, cinci persoane pierzându-şi viaţa, iar una fiind rănită, respectiv o femeie, care este internată la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Omul de afaceri Sorin Ţerbea se afla în elicopterul prăbuşit, alături de trei afacerişti germani, o angajată de-a sa şi pilotul, aparatul de zbor prăbuşindu-se la câteva minute de la decolare, declara primarul din Tăureni, Ovidiu Petru Oltean. El preciza că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.

Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.