ELIBERAREA lui Năstase. Andrei: Timpul n-a fost de partea noastră. E încrezător în ziua de luni

Cartea care l-ar fi putut pune în libertate pe Adrian Năstase a fost lansată sâmbătă în lipsa fostului premier, aflat încă după gratii. Fiul său, Andrei, spera ca tatăl său să fie prezent la eveniment, dar spune că "timpul n-a fost de partea lor". Lansarea cărţii a avut loc cu două zile înainte de a se judeca recursul procurorilor la decizia de eliberare condiţionată.

16 mart. 2013, 12:57
ELIBERAREA lui Năstase. Andrei: Timpul n-a fost de partea noastră. E încrezător în ziua de luni
Sâmbătă, la  Palatul Naţional al Copiilor, a fost lansat volumul Reprezentarea României la Uniunea Europeana în contextul reglementărilor interne și europene”, lucrare pe care Adrian Năstase a scris-o în ultimele luni, în închisoare.
 
Lansarea a avut loc în absenţa autorului, însă la eveniment a participat familia. Andrei, fiul fostului premier, spera ca tatăl său să lanseze această carte.

Sincer, speram ca tata să fie aici  şi să lanseze această carte. Timpul n-a fost neapărat de partea noastră, dar  totuşi a trebuit să ne prezentăm pentru că toţi prietenii, toţi cei care doreau să-i fie alături la acest eveniment erau invitaţi şi atunci …. astăzi suntem aici„, a declarat Andrei Năstase.

În ceea ce priveşte ziua de luni, când se va judeca recursul privind eliberarea condiţionată a tatălului său, Andrei a arătat că îşi doreşte „din tot sufletul” ca decizia să fie în favoarea fostului premier.

Este încrezător în ziua de luni. Există pentru proceduri speciale, cum este a noastră, tot felul de soluţii la Tribunal… Tot felul de judecători care-i pot înlocui oricând pe ceilalţi„, a mai spus Andrei Năstase.

Recursul la eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase va fi judecat în 18 martie, la Tribunalul Bucureşti, care a stabilit acest termen după ce a primit dosarul de la Judecătoria Sectorului 4.

În 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Năstase de eliberare din penitenciar înainte de termen.

Decizia Judecătoriei Sector 4 a fost contestată de procurorii DNA, recursul urmând să se judece la Tribunalul Bucureşti.