Elevii români au câştigat CINCI MEDALII la Olimpiada Internaţională de Fizică şi locul I în Europa

Olimpicii români au reuşit un nou rezultat de excepţie în concursurile internaţionale pe discipline: cinci medalii (două medalii de aur şi trei medalii de argint), la a 44-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică. Graţie acestei performanţe, România s-a clasat pe primul loc în Europa, respectiv pe locul 5 la nivel mondial.

16 iul. 2013, 13:28
Elevii români au câştigat CINCI MEDALII la Olimpiada Internaţională de Fizică şi locul I în Europa

Medaliile de aur au fost cucerite de Cristian Frunză (clasa a X-a) şi Cristian Andronic (clasa a XI-a), iar medaliile de argint de Tudor Ciobanu (clasa a XI-a), Denis Turcu (clasa a XI-a) şi Sebastian Dumitru (absolvent al clasei a XII-a).

Ministerul Educaţiei Naţionale informează că toţi elevii provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Olimpiada Internaţională de Fizică s-a desfăşurat în Copenhaga (Danemarca), în perioada 7-15 iulie 2013. La ediţia din acest an au participat 381 de concurenţi din 83 de ţări.

De asemenea, elevii români au câştigat PATRU MEDALII la Olimpiada Internaţională de Informatică şi ŞASE MEDALII, dintre care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Lotul olimpic de matematică al României a cucerit 6 medalii (patru medalii de aur şi două medalii de argint) şi locul I pe naţiuni, la a XXX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori