Elevii de clasa a XI-a vor decide prin REFERENDUM cum se va desfăşura Bacalaureatul în 2013

Bacalaureatul s-ar putea schimba de la anul. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a spus că elevii de clasa a XI-a vor trebui să decidă prin referendum, după alegerile locale din 10 iunie, dacă Bacalaureatul de anul viitor se va desfăşura conform prevederilor Legii Educaţiei aflate în vigoare sau nu.

RomaniaTV.net
05 iun. 2012, 11:06
Elevii de clasa a XI-a vor decide prin REFERENDUM cum se va desfăşura Bacalaureatul în 2013

„Foştii mei colegi cer o aducere a tipului de examen de bacalaureat pe care Legea Educaţiei Naţionale îl prevede mai aproape, adică în 2013, nu în 2015, însă lucrul acesta nu se poate face decât după consultarea tuturor elevilor de clasa a XI-a, lucru pe care îl vom începe de săptămâna aceasta. Fiecare elev va opta dacă doreşte o aducere a Bacalaureatului în partea de 2013. La finalul acestui referendum putem discuta de o modificare a examenului”, a declarat, luni, Liviu Pop la TVR, potrivit ziuaveche.ro.

El a subliniat necesitatea plierii examenului de Bacalaureat pe ceea ce învaţă elevul şi a spus că la nivelul ministerului Educaţiei va fi nevoie de mobilizare pentru conceperea modelelor de texte şi a altor lucruri necesare pentru desfăşurarea examenului.

Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar cer modificarea sistemului de organizare a examenului de Bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, și probe scrise diferenţiate, în funcție de profil și filieră, pentru a nu se repeta „rezultatele dezastruoase” de anul trecut. 

„Pentru anul acesta, nu mai poate fi operată modificarea, pentru că nu poţi schimba regulile în timpul jocului. Sperăm, însă, că va fi făcută pentru a intra în vigoare de anul viitor, pentru ca tuturor candidaţilor de la Bacalaureat să li se acorde şanse egale. Modificarea trebuia operată din timp, dar cu Funeriu nu s-a putut discuta. În mandatul lui, a fost un monolog”, a declarat, preşedintele FEN, Constantin Ciosu.