Elevii de 10 de la Evaluarea Naţională, comori pentru şcolile din străinătate

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. 74,39% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la examenul de evaluare naţională. Nota 10 au avut 160 de elevi la limba română şi 1.286 la matematică. Dintre aceştia, 87 de elevi au obţinut nota maximă la ambele materii. Teodora Cărămidaru şi Ioana Pletea au reuşit prin muncă şi seriozitate să ajungă în vârful ierarhiei absolvenţilor de clasa a VIII-a.

11 iul. 2013, 06:11

REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Teodora Cărămidaru a absolvit studiile gimnaziale la „Matei Basarab” şi a luat examenul de Evaluare Naţională cu nota maximă. Rezultatele ei nu au surprins însă pe nimeni pentru că ani la rândul copila a ştiut că în viaţă „dacă ai carte, ai parte„, aşa că la fiecare sfârşit de an şcolar, carnetul ei era plin doar cu nota 10. Şi ce ar putea aduce unei mame mai multă bucurie decât un copil cuminte cu rezultate excepţionale la învăţătură.

„A învăţat foarte bine în fiecare an. Ea are media 10 pentru admiterea la liceu 10. Este un copil foarte muncitor şi nu munceşte doar pentru şcoală, ci şi pentru familie. Participă la tot ce este de făcut în casă. Este un copil crescut doar de mamă, am crescut-o singură. În plus, Teo are şi un frăţior de 3 ani jumătate pe care l-am crescut împreună. Ea m-a ajutat să-l cresc pe cel mic. Este un copil care nu şi-a pierdut serile prin faţa blocului, nu este un copil căruia să-i placă să stea la pălăvrăgeală”, a mărturisit pentru ROMÂNIATV.NET Claudia Florescu, mama copilei.

După aflarea rezultatelor, fata a fost înscrisă la Colegiul Naţional „Zinca Golescu” din Piteşti, profilul Matematică-Informatică Intensiv. „Este cea mai bună clasă din acest colegiu şi, după ce am văzut rezultatele de la bac, sunt chiar mulţumită că am făcut o alegere bună, ţinând cont că au fost cinci elevi cu nota 10 pe judeţ, patru venind de la Zinca”, a declarat Claudia.

Mama copilei spune că se gândeşte ca după terminarea liceului, Teo să plece la studii în străinătate.

„O să căutăm, cel puţin dintr-a X-a, să participăm la acele târguri unde se prezintă ofertele universităţilor internaţionale pentru a obţine o bursă. M-am gândit să o trimit undeva în Europa, dar acum depinde şi de evoluţia ei. Mai m-am interesat, am un nepot plecat afară şi am mai vorbit despre şcolile de acolo. O s-o implic în activităţile şcolare şi extraşcolare pentru că am înţeles că acolo se pune mult accent pe voluntariat”, a completat femeia.

Aşa cum era de aşteptat, fata va primi din partea mamei şi o recompensă. La începutul lui august, Teo va pleca la mare pentru a uita pentru câteva zile de griji şi responsabilităţi. 

La examenul din acest an, 25 de elevi din Argeş au obţinut media 10.

VEZI AICI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 EDU.RO ARGEŞ

În Dâmboviţa, 37 de copii au luat 10 la EVALUAREA NAŢIONALĂ

Rezultate foarte bune au fost şi în Dâmboviţa. Acolo 37 de elevi au luat nota maximă la examenul de Evaluare Naţională. Printre aceştia se numără şi Ioana Pletea, elevă la Şcoala cu clasele I-VIII „Coresi” Târgovişte. Fata nu numai că a luat 10 la examen, dar are şi nota de admitere 10, ceea ce înseamnă rezultate excepţionale în ultimii patru ani.   

„A fost o fetiţă serioasă de mică. I-am explicat ce trebuie să urmărască de la viaţă şi că, pe lângă joacă, o aşteaptă foarte multe examene. Toate acestea înseamnă un efort continuu. A făcut pregătire pentru că orele de la clasă nu pot acoperi toate nevoile şi uneori sunt întrebări, iar răspunsurile le primeşti suplimentar de la un profesor”, a spus mama Ioanei, Florina Pletea.  

Acum fata s-a înscris la Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu din Târgovişte pentru profilul Filologie-Bilingv. Nu ştie încă drumul pe care va pleca în viaţă, dar recunoaşte că s-a gândit şi la varianta de a părăsi ţara după liceu.

„Pentru viitor s-a gândit la o facultate în străinătate, însă niciodată nu ştii ce-ţi rezervă viitorul. Prin clasa a VI-a spunea că vrea să meargă la medicină, dar apoi şi-a dat seama că îi este teamă. Acum a ajuns la ideea că i-ar plăcea ceva pe comunicare, publicitate… Îmi spune că poate liceul o să-i deschidă puţin orizontul”, a mărturisit târgovişteanca. 

Subiectele de la Evaluarea Naţională 2013 au avut un grad de dificultate mediu, specific examenelor care au ca scop evaluarea competenţelor pentru finalul ciclului gimnazial, potrivit Ministerului Educaţiei. Subiectele şi baremele de rezolvare au fost corect redactate şi nu au ridicat probleme elevilor şi profesorilor evaluatori.

ROMÂNIATV.NET a prezentat, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2013, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Alba
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Argeş
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Arad
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Bucureşti
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Bacău
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Bihor
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Bistriţa-Năsăud
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Brăila
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Botoşani
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Braşov
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Buzău
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Cluj
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Călăraşi
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Caraş-Severin
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Constanţa
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Covasna
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Dâmboviţa
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Dolj
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Gorj
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Galaţi
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Giurgiu
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Hunedoara
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Harghita
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Ilfov
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Ialomiţa
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Iaşi
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Mehendinţi
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Maramureş
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Mureş
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Neamţ
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Olt
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Prahova
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Sibiu
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Sălaj
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Satu-Mare
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Suceava
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Tulcea
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Timiş
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Teleorman
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Vâlcea
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Vrancea
REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Vaslui