Elevi trimişi acasă din cauza frigului insuportabil din sălile de curs

Cursurile de la o şcoală din municipiul Arad au fost suspendate, vineri, pentru elevii din ciclul primar, din cauza frigului din clase, în urma unei defecţiuni la instalaţia de încălzire, în timp ce pentru copiii din clasele mai mari programul a fost redus.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 08:55
Elevi trimişi acasă din cauza frigului insuportabil din sălile de curs

Aproximativ 250 de elevi din cliclul primar de la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului Arad au intrat în vacanţă încă de vineri dimineaţă.

„Cursurile au fost suspendate pentru ciclul primar şi s-a redus programul la învăţământul gimnazial şi liceal, din cauza unor probleme cu încălzirea clădirii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Conform sursei citate, şcoala este racordată la sistemul de încălzire al oraşului, însă s-a spart o conductă, reparaţiile fiind finalizate joi seară, astfel că de luni programul va fi obişnuit pentru elevii care nu vor fi în vacanţa de o săptămână. Probleme cu încălzirea claselor există şi la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, clădirea şcolii fiind în reparaţii. De când au scăzut temperaturile, sălile de clase nu au fost încălzite, pentru că noua centrală termică achiziţionată nu a fost instalată.

Reprezentanţii ISJ nu pot preciza de când va funcţiona centrala, însă în acest caz nu s-a decis suspendarea cursurilor sau scurtarea programului şcolar. Reprezentanţii Primăriei Arad afirmă că noua centrală va fi instalată în următoarele zile.