Elevi BĂTUŢI şi UMILIŢI de colegi de şcoală. Vezi oraşele cu cele mai multe cazuri de violenţă VIDEO

Şcoala românească s-a transformat într-un adevărat ring de box. Periodic apar cazuri revoltatoare cu elevi bătuţi, înjuraţi, umiliţi de colegii de şcoală. Numai anul trecut s-au înregistrat peste 15.000 de incidente violente în unităţile de învăţământ din România.

02 feb. 2013, 06:13
Elevi BĂTUŢI şi UMILIŢI de colegi de şcoală. Vezi oraşele cu cele mai multe cazuri de violenţă VIDEO

Numărul total de cazuri de violență (verbală și fizică) raportat de ISJ/ISMB la MEN pentru anul școlar 2011-2012 și centralizat pe tipuri de violență a fost de 15.358 la nivel național (83% în mediul urban).

Potrivit informaţiilor Ministerului Educaţiei puse la dispoziţie pentru ROMÂNIATV.NET, cele mai multe acte de violenţă în mediul şcolar s-au înregistrat în municipiul Bucureşti, respectiv judeţele Iaşi, Timiş, Cluj, Bistriţa Năsăud, Vaslui, Bihor, Constanţa, Bacău, Prahova, Mureş, Hunedoara, Vâlcea, Sălaj şi Neamţ.

Principalele tipuri de acte de violență în baza cărora s-au făcut raportările și numărul de acte de violență pe fiecare tipologie sunt următoarele:

  • Acte care atentează la bunuri (însușire de bunuri, înșelăciune, tâlhărie, distrugerea bunurilor) – 3261
  • Acte contra libertății persoanei (amenințare, șantaj, lipsire de libertate) – 1603
  • Acte contra vieții, integrității corporale și sănătății – 6275 (violență fizică ușoară 6132, violență fizică gravă – 143)
  • Acte care aduc atingere convieţuirii sociale – 2.059

Vă reamintim că în luna mai, un elev de clasa a 7-a din Filiaşi, judeţul Dolj, a murit în urma unei bătăi în şcoală, iar în Drobeta Turnu Severin un băiat a fost preluat de SMURD după ce a fost lovit cu un scaun în cap de un coleg.

Două fete şi-au împărţit pumni, picioare şi înjurături într-o sală de clasă la începutul anului trecut. Imaginile de mai jos vă arată cum şcoala poate fi transformată cu uşurinţă într-un ring de luptă.

Scene incredibile de violenţă au avut loc, de asemenea, în urmă cu două luni, într-o şcoală din judeţul Timiş. Un elev de clasa a II-a din comuna Cenei a fost bătut de doi colegi de clasă şi apoi băgat cu capul în toaletă, după care agresorii au tras apa.

În aceeaşi perioadă, într-un liceu din Suceava, o tânără de 17 ani a ajuns în stare gravă la spital după ce colega ei a bătut-o şi a izbit-o cu capul de bancă şi de tablă. Bătaie a avut loc chiar în sala de clasă, într-o pauză.

Un caz CUTREMURĂTOR a apărut în atenţia presei în luna octombrie, când au fost făcute publice IMAGINI ŞOCANTE cu o elevă umilită şi bătută de o tânără din Brăila. Printre înjurături şi cuvinte „alese”, agresoarea a plesnit-o pe cealaltă fată cu palmele peste faţă, a scuipat-o în repetate rânduri şi a tras-o de păr, iar totul a culminat cu momentul în care a pus-o să îngenuncheze în faţa ei şi i-a ordonat să-i pupe picioarele. Victima a „încasat” cu stoicism toate umilinţele, până când cealaltă fată i-a dat voie să plece. Însă lucrurile nu s-au oprit acolo, iar „meciul” a intrat în prelungiri, cu încă o „repriză” de înjurături, ordine şi palme peste faţă.

Cel mai recent caz s-a înregistrat la începutul acestui an când un două adolescente au oferit un spectacol de zile mari în faţa colegilor de şcoală. Domnişoarele şi-au împărţit pumni şi picioare, totul fiind filmat şi publicat pe Internet.

Având în vedere numărul mare de incidente violente raportate în şcoli la nivel naţional în ultima perioadă, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va demara elaborarea unui Plan Naţional de Acţiune în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen.