Elev ÎNJUNGHIAT în inimă de un coleg, în faţa şcolii după proba la Bacalaureat 2012

Un elev de 19 ani a fost înjunghiat de un adolescent de 17 ani. Victima tocmai ieşise de la o probă a examenului de Bacalaureat. Cei doi au început să se certe din cauza unor neînţelegeri mai vechi. Tânărul rănit a ajuns în stare gravă la spital, iar agresorul a fost arestat. Victima este rănită grav.

RomaniaTV.net
27 iun. 2012, 10:06
Elev ÎNJUNGHIAT în inimă de un coleg, în faţa şcolii după proba la Bacalaureat 2012

Elevii s-au luat la bătaie în faţa şcolii, la câţiva metri distanţă de sediul poliţiei. Doi profesori au încercat să îi despartă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Gabriel Panţiru, a declarat, miercuri, că un tânăr în vârstă de 19 ani, din Solca, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar din oraş, a fost lovit cu un cuţit în zona inimii, marţi seară, în timp ce se afla pe trotuarul din faţa unităţii de învăţământ. Agresorul are 17 ani, fiind elev în clasa a X-a la aceeaşi şcoală.

Tânărul de 17 ani care şi-a înjunghiat colegul a fugit de la locul agresiunii, fiind prins apoi de poliţişti. Tânărul a fost arestat.

În urma incidentului, elevul înjunghiat a suferit o plagă în dreptul inimii, fiind supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i fi salvată viaţa. Concluziile preliminarii ale examinării medico-legale atestă „primejdia directă şi imediată asupra vieţii victimei”, a mai precizat sursa citată.

Cercetările în acest caz au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, agresorul fiind cercetat pentru tentativă de omor calificat.