Elena Udrea CANDIDEAZĂ la şefia PDL: Pot să mă bat în continuare cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu

Elena Udrea candidează la preşedinţia PDL împotriva lui Vasile Blaga. Fostul ministru al Dezvoltării şi-a anunţat intenţia de a intra în competiţia internă a partidului în cadrul unei şedinţe de grup fulger a parlamentarilor democrat-liberali.

12 feb. 2013, 10:38
Elena Udrea CANDIDEAZĂ la şefia PDL: Pot să mă bat în continuare cu Ponta, Antonescu şi Voiculescu

„Am decis să candidez la funcţia de preşedinte al Partidului Democrat Liberal pentru că eu cred că PDL are nevoie de o schimbare. Candidez pentru că am curajul, am forţa şi energia necesară să vin cu un proiect nou pentru Partidul Democrat Liberal, un partid care se află cum la finalul unei etape. Cred că experienţa de luptă politică de peste 8 ani de zile este suficientă pentru a garanta că pot să mă bat în continuare cu Ponta, cu Antonescu, cu Voiculescu, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Cred că pot să vin cu un proiect prin care să redevenim un partid care se luptă din opoziţie cu abuzurile şi cu minciunile USL. Pot să aduc un proiect cu care să revigorăm partidul, să îl energizăm, să-i arătăm un drum nou înainte, dar în acelaşi timp pot să aduc un proiect care să aducă lângă noi din nou electoratul de centru dreapta, care aşteaptă să vadă un PDL activ în Opoziţie, capabil să atragă din nou atenţia asupra lui, un partid viu şi nu un partid mort aşa cum spun adversarii nostri”, a precizat Elena Udrea, la finalul şedinţei.

„Candidez pentru PDL, nu împotriva cuiva. Candidez pentru viitorul partidului, nu împotriva trecutului PDL. Sper să avem parte de o competiţie frumoasă care să ajute PDL, şi nu de o dispută din care să aibă toată lumea de suferit”, a mai spus fostul ministru al Dezvoltării.

Udrea a spus că a luat decizia de a candida la şefia PDL după ce a discutat cu colegii de partid şi că speră ca moţiune să fie semnalul pe care PDL îl aşteaptă ca să redevină partidul viu, activ de pe scena politică românească şi să adune cât mai mulţi susţinători. 

„Pe toţi cei care vor binele PDL, şi sunt mulţi colegi care au rămas acum în momentele grele, mi-aş dori şi mi-ar plăcea ca într-un proiect nou pentru PDL să vină toţi colegii care îşi doresc ca PDL să se întoarcă în topul partidelor politice din România”, a mai spus Udrea.

Întrebată dacă PDL este pregătit să fie condus de o femeie, Elena Udrea a răspuns că intrarea sa în competiţie este şi un mesaj pentru electoratul feminin: „Am văzut că PSD a fost pregătit să aducă în fruntea lui un tânăr, s-a dovedit un succes. Cred că este un semnal care se dă pentru electoratul feminin şi este momentul ca într-o competiţie electorală să intre o femeie şi să şi câştige”.

Întrebată dacă ia în calcul o candidatură la preşedinţie, Elena Udrea a răspuns că „este mult prea devreme”.

„În viaţa mea de om politic e posibil orice”, a declarat fostul ministru al Dezvoltării, în data de 25 ianuarie, la România TV.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că este foarte bine că Elena Udrea şi-a anunţat candidatura la şefia PDL. „Este o poziţie corectă de-a domniei sale vizavi de alţi colegi care doar stau pe blog”, a comentat Blaga.

Premierul Victor Ponta a comentat marţi decizia Elenei Udrea de a candida la şefia PDL împotriva actualului preşedinte, Vasile Blaga. „Domnul Blaga nu mai există, doamna Udrea este Traian Băsescu în varianta feminină”, a declarat Ponta la România TV.