Udrea candidează la parlamentare: Decizia e luată, nu am probleme cu criteriile de integritate

Elena Udrea spune că decizia cu privire la candidatura sa pentru alegerile parlamentare este deja luată, dar că îşi va anunţa oficial intrarea în campanie doar în colegiul pe care l-a ales. Într-un interviu acordat RTV.NET, fostul ministru al Dezvoltării afirmă că PDL are nevoie de susţinerea întregii echipe în această campanie electorală şi explică de ce a primit oferte din partea mai multor organizaţii judeţene.

09 oct. 2012, 12:07
Udrea candidează la parlamentare: Decizia e luată, nu am probleme cu criteriile de integritate

– Aţi luat o decizie cu privire la candidatura pentru alegerile parlamentare?

– Decizia e luată aş putea spune cu mare probabilitate în ceea ce priveşte colegiul.

– Atunci ne puteţi spune unde anume veţi candida?

– Aş prefera să anunţ chiar în colegiu, din respect pentru cei cărora le cer votul. Dar cu siguranţă voi candida, aici nu e niciun dubiu.

– În ultima vreme, unii membri ai conducerii PDL au criticat eventuala dumneavoastră candidatură. Domnul Cezar Preda spunea că partidul va câştiga procente de fiecare dată când veţi tăcea.

– Ar trebui să răspundă dumnealor în această privinţă. Eu cred că PDL are nevoie de toată lumea: şi de Cezar Preda şi de Monica Macovei şi de Elena Udrea. Ba din contră, nu suntem destui cei care trebuie să ducem bătălia cu demascarea USL.

– Din moment ce veţi candida, înseamnă că nu aveţi emoţii în privinţa criteriilor de integritate stabilite prin Comisia de Etică a Alianţei.

– Nu am nici o problemă cu criteriile de integritate. Sigur că le respect. E foarte bine că le avem şi electoratul va aprecia cu siguranţă faptul că PDL are un Cod de Etică.

– Cum se explică faptul că aţi primit mai multe oferte de a candida din partea preşedinţilor de organizaţii judeţene?

– Nimeni nu te cheamă să candidezi dacă nu ştie că ai făcut ceva pentru oameni şi că ai ce să le spui oamenilor, că le poţi explica ce ai făcut pentru comunitatea lor. Din acest punct de vedere pot candida în foarte multe locuri din ţară.

– Deci, nu este o problemă pentru un candidat să aleagă alt colegiu decât cel în care fusese ales.

– Trebuie să ţii cont şi de partid. E o ipocrizie să spui că un parlamentar câştigă un colegiu doar prin el însuşi. Sigur, e important şi el, ca persoană, dar foarte importante sunt echipa şi scorul partidului. De fiecare dată te bazezi pe partid. 

Cea mai aşteptată candidatură din rândurile democrat-liberalilor, intrarea în cursa electorală a Elenei Udrea ar urma să aibă loc, oficial, săptămâna viitoare. Conform surselor ROMÂNIATV.NET, Elena Udrea îşi va anunţa candidatura în colegiul aferent municipiului Roman din judeţul Neamţ, acolo unde a fost de altfel invitată de către preşedintele organizaţiei judeţene, Gheorghe Ştefan. În ultimele săptămâni, fostul ministru al Dezvoltării a fost de asemenea invitată să candideze în Harghita, Suceava şi Timiş.