Elena Ceauşescu, în top 10 Femei celebre care au fost torturate VIDEO

Elena Ceauşescu se află pe locul nouă în topul femeilor care au suferit pedepse aspre sau au fost supuse la cele mai mari torturi.

29 mai 2013, 09:18
Elena Ceauşescu, în top 10 Femei celebre care au fost torturate VIDEO

Elena Ceauşescu a fost vicepremier în România, în perioada 1980-1989. Printre alte onoruri, fără îndoială, nemeritate, ea a primit şi un doctorat onorific, potrivit TopTenz. În 1989, când a căzut Cortina de Fier, poporul român s-a ridicat împotriva dictatorului şi soţiei sale. După ce au fugit de furia mulţimi, au fost prinşi, judecaţi sumar şi împuşcaţi pe 25 decembrie 1989, în ziua de Crăciun, scrie evz.ro.

Pe primul loc în top se află Prinţesa Maria Luisa de Savoy. Ea a primit cea mai mare pedeapsă din toate timpurile, în perioada Revoluţiei Franceze. Pentru că a refuzat să depună jurământ împotriva monarhiei, mai mulţi huligani au violat-o şi au tranşat-o.

Pe locul doi se află împărăteasa Wang a Chinei. Aceasta a fost acuzată de rivala ei, Wu, consoarta împăratului, că şi-ar fi ucis fiica şi ar fi practicat vrăjitoria. Când împăratul a admis aceste acuzaţii, pregătind scena pentru ascensiunea consoartei ca împărăteasă, Wu a închis-o pe împărăteasa Wang într-o zonă închisă a palatului şi lăsat-o aproape să moară de foame. Wang a fost apoi biciuită, iar membrele i-au fost contorsionate şi a fost îndesată într-o damigeană de vin, unde a murit.

Brunhilda, prinţesa vizigotă, se află pe locul trei. Aceasta a fost căsătorită cu mai mulţi regi franci în perioada Evului Mediu. Se crede că ar fi fost responsabilă de moartea a zeci de posesori de sânge regal. Răzbunarea regelui Clotaire al II-lea a fost feroce. Potrivit datelor medievale, Clotaire a târât-o pe drum în urma calului, apoi prinţesa a fost urcată pe o cămilă, ca să fie umilită în fața armatei. În cele din urmă, ea a fost legată de păr, mâini şi picioare de cai, şi sfâşiată.

Citeşte şi Destăinuri MACABRE de la execuţia soţilor Ceauşescu. Interviu cu unul dintre „călăi” VIDEO