Efectele benefice ale RODIEI pentru ten şi păr

Datorită conţinutului ridicat de antioxidanți, rodiile ocupă un loc fruntaş în topul alimentelor-minune.

09 iun. 2013, 14:42
Efectele benefice ale RODIEI pentru ten şi păr

Din păcate, aceste fructe nu se bucură de o binemeritată popularitate. Iar dacă te numeri printre cele care nu obişnuiesc să consume regulat rodii, poţi răsufla uşurată, fiindcă mai există o modalitate de a profita de binefacerile acestui fruct pentru piele şi păr. De curând, mai multe companii cosmetice au decis să includă extractul de rodie pe lista ingredientelor, scrie unica.ro.

Reduce ridurile

Studiile au arătat că rodiile măresc producţia de colagen. Mai mult colagen înseamnă mai puţine riduri! Iar veştile bune nu se opresc aici. Se pare că extractul de rodie adăugat în loţiunile solare poate spori cu până la 20% eficienţa factorului de protecţie. Ba mai mult, un grup de cercetători de la Universitatea din Wisconsin a descoperit că rodia este şi un ingredient eficient în lupta contra cancerului de piele.

Păr strălucitor

Rodia nu aduce beneficii doar la nivelul pielii, ea dă rezultate excepţionale şi în produsele pentru îngrijirea părului. O dată ce vei începe să o îngrijeşti cu astfel de produse, vei observa că podoaba ta capilară se va revitaliza şi va căpăta o strălucire deosebită.

Reţetă simplă

Adori să-ţi prepari singură măştile de faţă? Îţi dăm un pont: amestecă într-un blender seminţele de la o rodie cu două linguri de iaurt. Aplică amestecul pe faţă, gât şi decolteu. După 20 de minute, spală-te cu apă călduţă.