Dunărea este peste cotele de atenţie la Turnu Măgurele şi Zimnicea

Nivelul Dunării a continuat să crească marţi pe sectorul său din judeţul Teleorman, depăşindu-se cota de atenţie, de 530 centimetri, şi în zona portului Zimnicea, potrivit datelor centralizate la dispeceratul Sistemului de Gospodărire a Apelor.

18 iun. 2013, 15:33
Dunărea este peste cotele de atenţie la Turnu Măgurele şi Zimnicea

Faţă de luni, creşterea este de 23 centimetri, nivelul actual de 550 centimetri, fiind cu aproximativ un metru peste înregistrarea de la jumătatea lunii iunie, scrie Agerpres.

La Turnu Măgurele, de asemenea, nivelul apelor fluviului a urcat marţi cu încă 19 centimetri, ajungând la 523 centimetri. Şi aici, unde cota de atenţie este de 500 centimetri, plusul acumulat în câteva zile este mai mare de un metru.

Deocamdată nu sunt probleme deosebite în zona digurilor de protecţie a aşezărilor riverane, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă fiind în alertă pentru monitorizarea permanentă a evoluţiei Dunării.

Cotele de inundaţie sunt stabilite pe sectorul teleormănean al fluviului la 550 centimetri în zona Turnu Măgurele şi la 610 centimetri în portul Zimnicea.

Citeşte şi Situaţia pe Dunăre, monitorizată în continuare la Caraş-Severin: Luni va fi atins un debit maxim